Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

METAMORFOZA

Jednom sam bila plavuša. Sa sjetom se sjećam da sam bila baš onako - pristala plavuša. I sve što ide uz to. Nisam se obazirala na viceve o plavušama, uredno sam odlazila svojoj frizerki, sakupljala poglede divljenja i - čekala. I nadala se potajno pogledu prepoznavanja onog pravog. Ocvali privrednik, pristali direktor, dobrostojeći povratnik, uspješniji estradni umjetnik, općenito netko s neke "naj" liste. Načekala sam se. Jedva da me onaj doma primjećivao. Niti me kakav direktorčić nije uzeo za tajnicu s pristojnom plaćom.
Dozlogrdilo mi je.
U isto vrijeme, moja frendica furala je sasvim drugačiju taktiku u životu. Više je njegovala onako intelektual-image i, kosu primjerene tamne boje.
I vidim ja, njoj u svemu bolje ide. Bolji posao, bolji direktor, bolji auto, o kući i vrtu da i ne govorim...I PIŠE BLOG. Piše blog? Ma što piše - rastura, prosipa pamet ko škalju. Očekuje poziv iz Wall Street Journala svaki čas.
Vidin ja, odnija vrag šalu. Treba nešto poduzeti. Ajde ti moja Filipinka, minjaj boju kose pod hitno, sitila se ja priče o Samsonu - kod njega je ključna stvar bila u kosi.
Posadoh brineta dok si reka keks. New look je baš onako "in".
Odoh i ja otvoriti blog.
Na kocku sam stavila puno stvari Onaj moj baš i nije bio oduševljen, više mu se sviđa plavi-dadragi-klapklapokicama-look, ali nije više baš u godinama kad može birati, više je ono daj-što-daš. A mali pobiga od rođene matere. Pripa se.
I kako je priča završila?
Nova onako-topločokoladna-brineta non-stop visi na blogu jer mora izraziti svu silnu pamet koja je nadošla.
Dica šmrkljava i krmeljava, špaher pokrila paučina, frižider pun plijesni, kupaonica - oh! puna kamenca i zločestih bakterija.
Nestalo svih potrepština, oni moji u teškoj panici, jedan plače u kuhinji, drugi kriči iz kupatila da imamo samo sapun od kauštike za oprat se... Prašine na tone, tabletići zgužvani...
A brineta sjedi li ga sjedi na blogu. Unezvjeren pogled, obrazi upali,žulj na guzici, oči upaljene...
Izgleda ko da ju je onaj vozač dobro izreketirao...
Ali, isplatilo se. Što vi dragi moji sigurno možete potvrditi.

Post je objavljen 01.06.2007. u 13:19 sati.