Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aparatczyk

Marketing

Što se najviše slušalo u ovom polugodištu

U mojoj općoj psihozi prouzročenoj velikim pritiskom koji izaziva blizina pravosudnog, mnoge stvari u životu mi nedostaju. Nedostaje mi blog, ali uistinu nemam snage nešto napisati. Za to treba vremena i živaca, a ja ni jedno ni drugo trenutno nemam. Ali čovjek ipak voli svoje hobije u kakvoj god se situaciji nalazio. Potreba da se nešto napiše je jaka...
Tako mi je palo na pamet pisati o glazbi koju sam najviše ove godine vrtio što u MP3 plejeru, što u automobilu. Naime, specifičan sam u konzumaciji glazbe, rijetko je slušam doma, preferiram je slušati u pokretu, hodajući ili vozeći se javnim prijevozom, na MP3 plejeru. A tek u autu, solo se voziti u slušati muziku je iskonski gušt. Zato nek se moji suputnici ne iznenađuju na relativno glasnu nafrljenost muzike na mom prilično slabom autoradiju. Koji je tek gušta pjevat za volanom... No, pređimo na stvar: ovo su albumi koje sam najviše slušao u ovom polugodištu:

1. The Decemberists- The crane wife
Odličan album ovih novotradicionalista. Konceptualan i pripovjedački, romantičan ali uz dozu cinizma. Poznato je da sam ih bio odlučan poslušati uživo ove veljače, ali put je propao nakon što je jedan od organizatora imao hipohondrijski fingirani moždani udar na dan puta. Propo put, propale karte, nema veze, bit će još prilike.
Zanimljivo je kako su većina meni ove godine najviše slušanih albuma bendovi koje sam gledao ili bih trebao gledati uživo.

2. Bloc Party- Weekend in the city
Bloc Party nema problema sa sindromom drugog albuma, u njihovom slučaju drugi je bolji od prvog. Odličan materijal za proljetnu vožnju po Dalmaciji.

3. The Long Winters- Putting the days to bed
Tko kaže da više nemamo duge zime? Iako su im hardcore fanovi And you will know us by the trail of deada zamjerali što toliko vremena uzimaju njihovim idolima na zagrebačkom koncertu u SKUC-u, Wintersi su napravili jedan od najboljih albuma godine. Pitak i lagan za slušanje, a opet intrigantan. Podiže dobro raspoloženje u svakom pogledu. Možda i najviše puta odsviran album. Jedva čekam ponovni koncert.

4. Of Montreal- Hyssing faunaKao prošle godine Calexico, slušati bend na vrhuncu slave i kreativne snage uživo pravi je doživljaj, a s time će se složiti svi koji su bili prije kakva dva tjedna u KSET-u. Osim vrhunske live forme, i ovaj zadnji album je odličan. Konceptualan, podijeljen u dvije faze: prva do sedme stvari je pop faza, a druga od sedme do kraja je luđačka faza. Ovako bi Suede i Placebo zvučali da su fakat opaljeni kao što se ovi momci čine, iako se Of Montreal više furaju na neki neo-glam rock.

5. The Jam- Compact Snap
To što se popisuje što se najviše slušalo ove godine ne znači da ne smijemo slušati stare bendove. The Jam nikada neće prestati zvučati aktualno. A baš se nekako osjećam mod u zadnje vrijeme....


Post je objavljen 01.06.2007. u 00:42 sati.