Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trulakobila

Marketing

Summit enologa i žderologa, Novalja 2007 - Part II

Kao što sam u prethodnom postu najavio, tokom summita izveli smo pokus vezan uz dobru kulturu pijenja.
Pokušali smo znanstveno dokazati dali se dobra kultura pijenja dobiva genetskim kodom iako postoje neke naznake pogotovo u zagorsko – prigorskim krajevima ili je to samo plod minulog rada tokom niza godina.
Potrebito je bilo naći kvalitetnog pokusnog kunića koji će moći zadovoljiti oba kriterija. Na našu veliku sreću on je sam nama došao poslan samom božjom providnošćusmokin. Kriterij A: nastanjen u pirotesknom turopoljskom kraju koji nije imun na dobru kulturu pijenjawave. Kriterij B: on MISLI da ima dobru kulturu pijenjalud.
Da bi pokusni kunić mogao stoički izdržati niz eksperimenata smišljenih u tajnim laboratorijima velikih enologa, morali smo mu spremiti kvalitetan roštilj kao dobar kamen temeljac. Nema nikakvog smisla kad bi nam kunić pokleknuo na samom početku našeg velebnog eksperimenta.
(Za kvalitetno praćenje eksperimenta, vratiti se na part I u utvrditi gradivo tj. ponoviti definiciju dobre kulture pijenja.)
Za početak pivo.....kunić je dobio par Zlatoroga za žeđ........izdržljivost zadovoljavajuća iako su bili vidljivi blagi simptomirofl.
Nakon toga vino......kako je ipak pokusni kunić nismo ga mogli opteretiti domestikus vulgaris zagorskim tudumom iz Štefovog podruma jer bi brzo pokus izgubio svaki smisao padom kunića u nesvjestzujo nego smo krenuli sa finom biranom kapljicom koju smo kvalitetno i filigranski dozirali i proporcionalno povećavali.......rezultat porazan za kunića: sveopća mutavosteek, naznake retardacijenut, blagi pokazatelji agresijemad isl simptomi, ali još se nije predao i pokazivao je želju za nastavkom eksperimneta.
Vijeće se skupilo na radni dogovor i odlučilo ispitati krajnje granice mogućnosti kunića.
Tekila.......šutnuli smo ga sa dvije mjerice i eksperiment je bio gotovheadbangheadbang........svi simptomi retardiranog čudovišta su bili prisutni i pokusni kunić je poslan na rehabilitaciju kod dr. Sakomana.
Zaključili smo da naš pokusni kunić nema dobru kulturu pijenja jer se osokoljen iskustvom tj, neiskustvom našao sa rogatima bosti i nije znao pravovremeno stati na loptu i izvesti strateški manevar izbjegavanja pokoje runde kad voda dođe do grla i dobiveni rezultat je bio neminovan i očekivan.
Ovim pokusom smo dokazali da se dobra kultura pijenja dobiva kvalitetnim radom kroz dugi niz godina, ali ne u smislu alkoholizma nego u smislu kontrole vlastitih mogućnosti koja se u iznimnim prilikama može malo izmaći kontroli, a ne genetskim kodom ili kako bi naši stari zagorci rekli, po japi koji vjerojatno ima jako dobru kulturu pijenja.
Ovakve pokuse i opite ne pokušavajte kod kuće i bez stručnog nadzora jer posljedice mogu biti tragične.

Živjeli party

Robi

Post je objavljen 31.05.2007. u 23:38 sati.