Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spread0my0wings

Marketing

...here i go again on my own...

tako je lako ne biti svoj i negirati samog sebe. kako je lako modelirati se prema drugima, uzeti tuđi kalup i pratiti tuđe konture, tuđe linije, pokrete kistom svojstvene bilo kome, samo ne tebi. ne trebaš se nikad ni upoznati, jednostavno zanemariš da postojiš kao individua, postaneš dio gomile koja nema ime, ne, ima ime, nema dušu. ime, matični broj, prezime, položaj u društvu, sve je to određeno, ali duša nije. i ne zna čemu sve to, ne zna zašto se ujutro zaista budi osim da dođe na posao na vrijeme da se šef ne naljuti. ne budi se jer je jutro, jer sunce sija ili prekrasna kiša umiva zemlju, to su sve vremenske nepogode koje nisu poželjne jer usporavaju.

Image Hosted by ImageShack.us


Tho I keep searching for an answer,
I never seem to find what Im looking for
Oh lord, I pray
You give me strength to carry on,
cos I know what it means
To walk along the lonely street of dreams

toliko stvari ostaje u zaboravu, jer, one postoje u nama, u onom našem iskonskom, u našoj jezgri, ali toliko to zaboravljamo da na kraju to i nestane. a što je to? rađamo se sami, umiremo sami, život je jedan, jedan, ne dva (makar ono čega smo svjesni sad), jedan je broj samotan, individua i određeni smo da najprije sebe upoznamo, da vidimo tko smo i što smo, da prvo sebe pitamo - kako se zoveš? što voliš? što ti se ne sviđa?, a tek onda idemo upoznavati druge živote, druge jedinice koje spajamo sa sobom ovisno o slaganju. ali teško je upoznati sebe, najstrašnije od svega, jer, što ako se dogodi da se ne svidimo sami sebi? ako pitaš sam sebe što voliš a što ne i odgovoriš si, a da netko drugi odgovori kao ti, tebi se to ne bi svidjelo i okrenuo bi leđa tom drugom. možeš li sebi okrenuti leđa? može li se uopće dogoditi ovo što sam opisala? je li moguće imati različito mišljenje od samog sebe? na prvi pogled to zaista djeluje čudno i nemoguće, ali ako pogledamo ovako - što ako naše mišljenje se ne poklapa s većinskim i ako nas naše mišljenje otuđuje od većine i zbog njega smo tako često sami i napušteni, zar je to mišljenje koje bi mnogi zaželjeli? ne. svi vole biti u okružju ljubavi i prijateljstva, nijedan čovjek rođen, bez utjecaja nije takav da želi biti sam. to život učini od njega, na ovaj ili onaj način. zanimljivo smo građeni, rođeni samotni, cijelog života težimo svemu samo da ne budemo sami, da na kraju opet odemo sami. malo ironično, kao da nam viša sila govori da sve naše sile i trud ipak nisu dovoljni da mi ponesemo nekog sa sobom. jer, nikog ne možeš ponijeti sa sobom u smrt, ali možeš ostaviti sebe u nekome na životu. i onda to više nije jedan, nego jedan i pol, a jedan i pol više nije samotan.

If everyone cared and nobody cried
If everyone loved and nobody lied
If everyone shared and swallowed their pride
Then we'd see the day when nobody died

malo sam skrenula s teme, digresije, digresije... a što je moja tema? izbacujem misli iz sebe kao da mislim da će ih to zaista istjerati iz moje glave i kako poslije ovog neću razmišljati o tome koliko je teško biti što jesi i otkriti što si. gotovo nemoguće. upoznajem sad što jesam, i vidim kako se ne poklapam s većinom i to me plaši, plaši me da neću tako lako naići na razumijevanje i to mi ulijeva strah. nikome nije lako živjeti sa strahom da možda ostane sam na kraju jer jednostavno se ne može dovoljno dobro prilagoditi. a priče za djecu, bajke su kako svi više vole kad je netko ono što uistinu je i kako nitko ne voli kad se netko prilagođava, nije to tako, svi vole kad vide da se netko slaže s njegovim mišljenjem i prije će zavoljeti nekog takvog nego nekog tko nikako ne može živjeti tako kako on živi.
za svakog postoji netko, ali nema svatko sreću da nađe tog svog. i zapamtite, ako jednog dana, kad budete u braku ili stabilnoj vezi, shvatite da čovjek pored vas nije vaša srodna duša, sjetite se da je vaša srodna duša jednako tako u vezi ili braku koja ne mora biti loša, ali nije savršena. netko negdje tamo proživljava isto što i vi, ako vi niste našli svoju srodnu dušu, nije ni ona vas.

...jer sam ja ko i svi
samo jedna duša malena, uboga,
i ja trebam nekog da me zagrli, utješi
jer bez ljubavi moje srce vene...

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 30.05.2007. u 17:46 sati.