Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/waveofmutilation

Marketing

Ponovno živi...ali nažalost samo u reklamnoj kampanji

Nosi li Kurt marte na nebu?

Image Hosted by ImageShack.us

Kurt Cobain, Sid Vicious, Joe Strummer i Joey Ramone nosili su marte, a sad gore na nebu i dalje hodaju u njima. Tako poručuje nova reklama, ali Courtney Love se ne slaže.

Kurt Cobain nosio je marte, a Courtney Love nosi prava na njega, pa tako pazi i na sve marketinške pokušaje da se pokojnog frontmena Nirvane eksploatira. Kad su ga s drugim glazbenicima stavili na nebo u martama, Dr. Martnes morao se ispričati uvrijeđenoj udovici zbog plakata nove reklamne kampanje.

"Htjeli smo reći da su čizme Dr. Martnes napravljene da traju jer smo otkrili da su ih ovi kultni glazbenici također nosili. Slika da još uvijek nose marte savršeno ističe trajnost čizama i daje ikonografski osjećaj."

No taj osjećaj nije se svidio Courtney koja je javno izrazila gađenje prema takvom iskorištavanu Kurtova lika, zaboravivši pritom da je prošle godine pozirala kao Djevica Marija koja drži mrtvog Kurta- Isusa.

Image Hosted by ImageShack.us

Bilo kako bilo, proizvođač joj je uputio službenu ispriku, no kampanja ostaje:

"Dr. Martens želi izraziti žaljenje zbog uvrede koju je izazvalo objavljivanje slika mrtvih rock-ikona koje nose čizme Dr. Martens."

Image Hosted by ImageShack.us

Uz Cobaina, u seriji plakata napravljenih za tržište Velike Britanije našli su se Joe Strummer, Sid Vicious i Joey Ramone, a na kampanji je u suradnji s vlasnikom slika Corbisom radila reklamna agencija Saatchi & Saatchi.


Post je objavljen 30.05.2007. u 15:36 sati.