Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

CROATIAN HOOPS: Stipčević u Roku, Perić umjesto suspenzije zabio 18 poena Ciboni..



ROK STIPČEVIĆ OPENING A SHOOTING CLINIC IN TRNSKO..


Košarkaši San Antonio Spursa poveli su protiv Utah Jazza sa 3-1 u pobjedama u finalu Zapadne konferencije doigravanja NBA lige zahvaljujući 91-79 pobjedi u četvrtoj utakmici u Salt Lake Cityju, te im do plasmana u veliki finale, treći u posljednjih pet sezona, nedostaje još jedna pobjeda.

Spursi su do vjerojatno ključne pobjede u seriji stigli zahvaljujući mirnoći svojih igrača u posljednjih 12 minuta i pretjeranoj nervozi domaćina. U posljednjih 10 minuta dvoboja ušlo se s prednosti gostiju od 67-66, ali do kraja dvoboja Spursi su postigli 23, a primili 13 koševa.


ROK STIPČEVIĆ BI NAKON JUČERAŠNJEG JUNAŠTVA U TRNSKOM MOGAO BITI PROZVAN "THE CROATIAN MICROWAVE":
Vinnie Johnson earns his nickname "microwave" by scoring every field goal in the 4th quarter as the pistons come from behind to beat the celtics in game 4 of the 1985 playoffs..


Većinu svojih pogodaka u posljednjoj četvrtini Spursi su postigli s linije slobodnih bacanja, posebice Emanuel Ginobili koji je 11 od svojih 15 pogodaka u tom periodu postigao iz slobodnih bacanja (San Antonio je ukupno u četvrtoj četvrtini pogodio 19 od 25 slobodnih bacanja).

Upravo su Ginobilijevi prodori, koji su redovito završavali dosuđivanjem osobnih pogrešaka igračima Utaha, izazvali nervozu domaćina, pa su zbog po dvije tehničke pogreške nakon prigovaranja sucima isključeni trener Jerry Sloan i najiskusniji domaći igrač Derek Fisher.

Momčadi Utaha je u ovoj utakmici dosuđeno ukupno pet tehničkih pogrešaka jer jednu je dobio i naš Gordan Giriček kojemu su u drugoj četvrtini u razdoblju od samo tri sekunde dosuđene dvije osobne pogreške, pa je i on prigovorio sudačkom kriteriju.

Najefikasniji u sastavu Spursa bio je Emanuel Ginobili sa 22 koša, Tim Duncan je dodao 19, a Tony Parker 17. Kod Jazza najbolji je bio Deron Williams sa 27 poena i 10 asistencija, Carlos Boozer je dodao 18 pogodaka. Gordan Giriček je za Utah igrao 10 minuta, te je postigao četiri koša (šut iz igre 2-4) uz jednu asistenciju.

HINA



Post je objavljen 29.05.2007. u 07:37 sati.