Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/veslacica1988

Marketing

Hrabra Ruza

U ‘’ Nedjeljom u 2’’, emisiji Aleksandra Stankovića, ovog puta je gostovala Ruža Tomašić, saborska zastupnica HSP-a poznata po svojoj borbi protiv hrvatske narkomafije. Ruza Tomasic je poznata po tome što je javno optužila Jakšu Cvitanovića-Cvika kao glavnog dobavljača narkotika za otok Korčulu. Ruza je vrlo hrabra zena koja me se vrlo dojmila. U njenom glasu mogli ste osjetiti jednu cvrstocu, hrabrost, bez dlake na jeziku, bez straha od ikoga.
Na upit Stankovića, da li zna, postoje li pojedini saborski zastupnici koji su na ‘’popisu’’ kriminalnih organizacija je rekla da ima, no nije ih htjela imenovati. Ona s njima nije u nekim odnosima, vec je s njima kako ona kaze na ‘’ dobar dan, do viđenja’’. Ruza Tomašić je također potvrdila kako je pod policijskom zastitom zbog svakodnevnih prijetnji koje dobiva, te je napomenula kako joj je cak I jedna osoba prijetila ‘’ u cetiri oka’’. No ni to ju nije pokolebalo, te hrabro ustraje u svojim namjerama u sprecavanju narkomafije.
U indexovom intervju je otkrila kako joj poslijednjih nekoliko mjeseci prijeti njenom djetetu, te je poduzela dodatne mjere zastite za sigurnost svoje obitelji. Stankovicu je rekla da ima veliku podrsku obitelji bez koje ne bi uspjela. Tomasic je spomenula jednu pricu o djevojcici koju je upoznala prije 3 godine. Ta djevojcica je imala tada 13 godina, te se je prostituirala za heroin. Pocela je pusiti travu sa osam godina. Ta djevojcica je rekla Ruzi Tomasic kako nema nikakvog cilja u zivotu, kako se neam za sto boriti, jer ce i tako umrijeti do osamnaeste. To je bila kap koja je prelila casu, rekla je Tomasicka, te ju je preuzela u svoje ruke, i osigurala joj je skolovanje i smjestaj. Svima koji prijete da ce otkriti indetitet te djevojcice koja danas ima 16 godina, te je rekla da ce napraviti sve sto je u njenoj moći kako bi to sprijecila.
Takodjer je zanimljivo kako je bas taj dan u vrijeme emisije nestalo struje u Korculi, no Stankovic je obecao da ce istog dana tocno u 12 sati navecer biti repriza. Ruza Tomasic je glasno I jasno istaknula kako najveci naglasak treba biti u prevenciji, a zatim i na ranom otkrivanju ovisnosti , te na lijecenju. Ta uloga pripada roditeljima ovisnika.Takodjer se je Tomasic zalozila za testiranje droge u srednjim skolama, sto je za mene odlicna stvar. Ovaj post bi zakljucila sa vijesti kako je Ruza Tomasic rekla kako zeli zauzeti Kirinovo mjesto u cemu ima moju potpunu podrsku. Neka takvih hrabrih i odvaznih Ruza procvate jos puno u nasoj prekrasnoj Hrvatskoj!!

Pusa svima wave





Post je objavljen 29.05.2007. u 17:25 sati.