Za početak jedna kratka kategorizacija govana. Prema tvrdoći govneta, ista dijelimo na:
1. tvrdo govno
2. meko govno
3. proljev
Tvrdo govno ima pozitivne i negativne strane. Ukoliko je tvrdo govno pretvrdo, može se dogoditi da vam rasturi šupak (neke kategorije ljudi u tome i uživaju, takozvani pederi). S druge strane, često poslije sranja tvrdog govneta osjećate veliko olakšanje te ne morate trošiti wc papir - što je govno tvrđe, to se manje zaserete. Ovo posebno znaju cijeniti osobe dlakavijeg šupka.
O proljevu se sve zna - mučitelj šupka, vrag među govnima, tasmanijska neman iz utrobe. Teško ga je zadržati, često peče, napravi pravi svinjac po šupku, ponekad i po cijelom zahodu. Iako zasigurno postoje štovatelji i ove vrste govana, moja preporuka je - izbjegavati u širokom luku, posebno po ljetnim vrućinama.
Meko govno je neobična kategorija. Meka govna mogu imati i pozitivne i negativne kategorije svoje tvrđe/mekše braće. Ukoliko se dogodi da je meko govno premekano, tj. ljepljivo, proces brisanja guzice može biti zahtjevniji čak i nego nakon proljeva. Opet, meko govno se ponaša kultiviranije od proljeva, slično kao tvrdo govno - voli boraviti u šupku i ne navaljuje da izađe pod svaku cijenu. Ovo je najčešća vrsta govana, zbog toga i često zanemarivana. Što je velika greška, jer od njegove uobičajene tvrdoće često ne vidimo druge zadivljujuće osobine mekog govneta - tekstura, sastav, komadići hrane, miris, okus.. ali o tim svojstvima govana jednom drugom prilikom.
Do tada pozdrav, dragi govnoljubi, voli vas
GOVNOJED
Post je objavljen 29.05.2007. u 16:04 sati.