Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

Srušilo se nebo na zemlju. Gromovi pucaju, vjetrovi divljaju, stabla padaju, krovovi lete, auti plivaju a brodovi iskaču na ceste. Tako izgledaju ljetne oluje u Dalmaciji. Isto je i u Slavoniji, osim brodova. (Za Zagreb i ostale dijelove domovine namam informacije.)
By the way, Onaj moj (znate kako je Smoje zvao svoju ženu Lepu - Ona) jučer skoro poginuo spašavajući brod (naš). Ja za to vrijeme suludo telefonirala, telefonske linije, fiksne i mobilne u kvaru, djeca zavijaju oko mene - bilo je veselo. I tako svaki put kad je neki fortunal...
Htjela sam pisati o temi koja je sasvim suprotna ovim vremenskim prilikama. Više priliči vremenu kakvo je bilo do pred neki dan - isto se bilo srušilo nebo na zemlju, ali vrućinom i vlagom. Sunce žari, zraka nema, tijelo je teško tonu...Jednom rječju - LJETO. Godišnje doba kad se Hrvatska sjeti da je mediteranska zemlja pa je naša vrla HTV puna sličica s mora, naših malih mista, snimki autoceste iz helihoptera, vijesti iz Dalmacije, Istre i Primorja. Onda mi kažemo: a ča smo i mi u Hrvatskoj? A zimi? Znate, mi živimo i u onom periodu od Božića do Uskrsa. Živimo čak i na otocima, u malim opustjelim mjestašcima, živimo na moru, kraj mora i pod morem. Valjda to HTV ne zanima dok ne postanemo ODREDIŠTE TURISTA.
Upravo sam htjela o turizmu pričati. Ovo je samo moj stav, nema veze sa stavom turističkih radnika, ugostitelja, hotelijera, Ministarstva i ostalih koji od turizma i za turizam žive.
Ja se ubrajam u turističke radnike "honorarce" koji su to postali silom prilika, tj. životnih neprilika.
Meni naime turzam strašno ide na živce. Znam da sam bezobrazna jer i meni popuni kakvu rupu u budžetu (u prošlom postu o krizmi napomenula sam da mi je to šansa da popravim minus na računu), ali kad je to tako...Ne mogu biti licemjer i reći da mi je to najdraži način zarade. I još kad ti draga Država pokupi 1/3 te love...
Naročito mi ide na živce filozofija da se u današnje doba gostu treba pružiti obilje zabave, raznih "sadržaja" i inih veselja...Mi trebamo glumiti urođenike, približiti im "Mediteran kakav je nekad bio", graditi kazina i zabavne parkove... Dragi gosti, ovo smo mi.Imamo što imamo. A imamo hvala Bogu puno za viditi (kao, uostalom i čitava Hrvatska, i svaka druga zemlja). Ono što imamo više je more, plaže i sl. T je naša jedina komparativana prednost. E pa onda, ako želite kockati odite u Las Vegas ili Monte Carlo, ako želite viditi MickyMouse-a (ili kako se već piše) odite u Disneyland ili njegovu evropsku inačicu. Kod nas je prilično dosadno u tom smislu.
M , malo sam se zaplela...
Samo bih htjela reći da bi svima bilo lakše kad bi turisti lijepo ostali kući u miru doma svoga, kupali se u bazenu i sunčali u solariju (znate kako je Sunce opasno u zadnje vrijeme), ako vam se baš putuje po Hrvatskoj posjetite našu Metropolu, a toplo preporučujem Slavoniju i Zagorje, a nama pošaljite novce, dajemo i sconto 40%.
Kod nas dođite zimi. Onda nismo tako usporeni i umorni. Dosta nam je i nas samih, ajoš se i za vas moramo brinuti, ponekad vas i spašavati od ljetnih oluja na moru...
Pozdrav s mora!



Post je objavljen 29.05.2007. u 13:43 sati.