Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vinogradarstvo

Marketing

Dani otovrenih vinskih podruma u Istri (3)

Najbolji Ziganteov teran iz 2004. godine
(R. Selan, Glas Istre)

PIĆAN - Udruga raseljenih Pićanaca i prijatelja Pićna »Trnoplesari«, Udruga Agropićan te Općina organizirali su u subotu dvije zajedničke priredbe - godišnji susret Trnoplesara i Petivinu, izložbu vina Istre i Primorsko-goranske županije.
Skup su otvorili predsjednik raseljenih Pićanaca Anton Glavač, predsjednik Agropićna Feručo Baćac i načelnik Općine Branko Ružić. Njima se kasnije u podijeli diploma vinarima pridružio dožupan Marin Brkarić. Četrdeset i pet proizvođača izložilo je 66 uzoraka vina koje je ocjenjivala komisija u kojoj su bili predsjednik Serđo Bile te Branko Franković, Boris Višković, Lino Sergo i Goran Baćac. Najboljim vinom ocijenjen je teran iz Vinarije Zigante, berba 2004. godine. Slijedi ga teran Irinea i Lucija Celege iz Buja, a treći je refošk Đina Antonca iz Oprtlja.
Najviše je bilo prijavljenih malvazija, čak 29, među kojima je zlatnu medalju dobilo njih devet, isto toliko srebrnu, a šest ih je dobilo brončano odličje. Od ostalih bijelih vina zlato su zaslužili po jedan chardonnay, muškat i maraština. Među crnim vinima tri zlata pripala su teranu i refošku te po jedno merlotu, vrancu, cabernet souvignonu, plavcu i specijalnom vinu.
U večernjim satima pjevao je Alen Lazarić i grupa Anđeli.

Pozdrav mojim bivšim studentima; Borisu Viškoviću i Goranu Baćcu. Hrabro naprijed i neka i taj dio Istre oživi vinarsku tradiciju.


Post je objavljen 29.05.2007. u 08:28 sati.