Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vstsi

Marketing

Predsjednik SZ-a kaže:

Želim pozdraviti sve studentice i studente i obavijestiti ih o danas dva održana sastanka.

Prvi sastanak je bio sastanak Stručnog vijeća, na kojemu su donesene odluke krucijalne za studente.

1. Gošća na sjednici je bila gđa Željka Nenadić–Tabak, sa Odjela za studentski standard MZOŠ-a. Koja je iznijela preporuku za određivanje prava redovitim studentima koju je donijelo Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje.

Budući da studentski predstavnici nisu dobili ni točke dnevnog reda niti zapisnik sa prijašnje sjednice 8 dana prije sjednice (nego tek na početku sjednice - sa još malim odmakom). Studentski predstavnici su dogovorili i uložili suspenzivni veto na sve odluke koje se tiču prava studenata.

ALI... nakon što su se studenti povukli na nekih 20 - 30 min sa sjednice i na taj način onemogućili nastavak sjednice, te sa gospođom Tabak prošli detaljno kroz taj prijedlog i na kraju odbacili veto i donijeli prijedlog. Budući da je to samo prijedlog, ne brinite, mi na odluku možemo ponovno uložiti suspenzivni veto, ako za time osjetimo potrebu.

Prijedlog možete pročitati ovdje (str. 1) (str. 2)

Nego da krenem sa bitnim stvarima:

2.Uvjeti za prelazak na više godine studija su ipak malo olabavljene, kao što sam i rekao da ću pokušati. Tako da:

za upis 2. godine je 43 ECTS-a umjesto 46 (nije puno, ali tako je - kako je).

za upis 3. godine je 101 ECTS umjesto 107. (dakle možete prenijeti 3 najveća kolegija, što mislim da je više nego dovoljno).

3. Troškovi školarine - ostaju nepromijenjene. Osim što će studentima biti omogućeno da za 50 kn ili možda i manje dobiju godišnju članarinu u gradskoj knjižnici. Do sada je bilo 80kn Dakle tko hoće - može, a tko neće - ne mora!

4. Sačinit će se (uskoro) povjerenstvo na faksu koje će biti za dodjeljivanje stipendija - u kojemu će sudjelovati i studenti.

I to bi bilo otprilike to sa sjednice stručnog vijeća.

Privremeni dekan je i dalje prof. Marko Radačić. Odgovor je bio da je privremeni dekan i Veleučilišta u Kninu u Vukovaru i još negdje već 2 godine…

Sada sa drugog sastanka.

Moram izraziti zadovoljstvo što sam postao predsjednikom predsjedništva Studentskog zbora. (smijeh) Te se još jednom zahvaljujem svojim studentima (kolegicama i kolegama) sa druge godine, koji su me izabrali za predstavnika svoje godine i na taj način mi omogućili da se mogu kandidirati za funkciju predsjednika zbora.

Nadalje donesen je Statut zbora i oformljeni su odbori za nastavu i znanost, kulturu, sport i studentski standard.

I da znate sad ćemo napokon moći početi raditi i imati ćemo tijelo iza sebe, a to je Studentski zbor.

…još malo birokracije i upisa u registar studentskih zborova. (obećena pomoć od strane ministarstva – kažu da neće dugo trajati) rofl

Dakle ovo nije ni kraj ni početak borbe za studentska prava i bolji studentski standard sa vise sadržaja...

Zato Vas pozivam, sudjelujte u što većem broju. I nemojte samo grintati...

Idemo raditi!
Idemo se zabavljati!
Idemo učiniti studiranje u Šibeniku zanimljivijim!
I učinimo ovaj faks boljim nego što ga sada možemo zamisliti.

Hvala!

Predsjednik predsjedništva Studentskog zbora Hrvoje Štajduhar



Dodatak: Postotak studenata koji su stekli navedeni br. ECTS bodova za sve studente prve godine u ak. god. 2005/06 te za studente koji su prvi put upisali prvu godinu 2005/06.



Sve čestitke kolegi Hrvoju party




Post je objavljen 28.05.2007. u 23:31 sati.