Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caitiff

Marketing

Možete li zamisliti jedan "goth" svijet? Naravno da možete, no možete li taj isti koji zamislite smjestiti pored vas? Horror filmovi su nešto udaljeno, a opet ne tako strano. No zar nije nimalo teško smjestiti taj svijet u svoju okolicu? Je, jako je teško. Zahtjeva puno rada, puno mašte i puno predanosti. No u tome i je čar i bit svega ovoga. Prije no što nastavim trebam naglasiti, ovdje se radi o tkz. Old World of Darkness. E sad dalje. Želim objasniti misli jednog člana Camarille. I svu njegovu paranoju koju nosi visoki položaj starijih generacija.



Prosinac 2004.

Gehenna je još uvijek prijetnja u kojoj žive, ili ne-žive mlađi naraštaji ako više tako preferirate. Klanovi još uvijek ratuju međusobno, javno i potajno. Sabbath je blizu, bliže no ikada. Prvi pokazatelj je nasilje na ulicama. Vampiri nestaju, smrtnici nestaju, mjesečeve zvijeri su blizu (vukodlaci), čarobnjaci nikada nisu ni otišli, lovci na demone se skrivaju u masi. Pa opet treba nekako izdržat tu nadolazeću plimu koja nosi sve pred sobom. A tu je i nova prijetnja. Toliki porast Caitiffa. Može značiti samo jedno. Divlji Gangreli na gori ponad grada. Čak i uz mjesečeve zvijeri, imamo još jednu prijetnju. Još nije jasno kojoj frakciji i kojoj sekti se ti Gangreli budu priklonili, ili se budu kao što i mislim držali po strani.

Marco le Boursier, Toreador

Travanj 2005

Prošlo je već preko 250 godina mojeg ovakvog postojanja. I tek sada imam svojeg prvog potomka. Nju, moram reći da uči žarom većim od mojeg. No Princ je naložio svim višim članovima Camarille da prenesu svoje znanje na mlađe. Mora da zna nešto, sigurno se nešto događa na obroncima planine ponad grada. Može biti povećan broj mjesečevih zvijeri? A opet zabrinjavaju me ti Gangreli koji su sada potvrđeni da se nalaze u šumama uz grad. No, moguće kako samo paranoično ponašanje priča iz mene. Rekli su što si stariji to si više paranoičan. Ne znam, možda se i na mene to odražava. Pa ipak, nije mi svejedno. Nije više.

Marco le Boursier, Toreador

Listopad 2005

Što ako ja odgajam pripadnika Sabbatha? Moj potomak, bez obzira na nevinu ljepotu kojom sjaji pokazuje previše devijacija u ponašanju, čak i za Toreadora. Istina, neki od nas znaju toliko daleko ići da slikaju krvlju, ili krvlju pišu stihove, note. Ali što je previše, previše je. Još ću dobro razmisliti a tek onda djelovati. Pa čak možda i zatražiti od Princa da se moj potomak uspava zauvijek.

Marco le Boursier, Toreador

Siječanj 2006

Začudo, sa ozbiljnim razgovorom smirila se, potomak moj. Počela se baviti proučavanjem umjetnosti. I to je dobro. No mene brine ponovno porast kriminala u noćima. Dali to znači kako je očekivan napad Sabbatha blizu? Moguće, sve je moguće ovih noći. Samo da borba zaobiđe ovo mjesto. Princ je slab, previše pod utjecajem Tremera. Iako znam kako se klanovi Ventrue i Tremere ne vole baš, ali ništa nije isključivo. Čak i ako dođe do borbe, nadam se kako će klan Tremere odigrat glavnu ulogu u obrani.

Marco le Boursier, Toreador

Rujan 2006

Sabbath je tu. Napadnuti su Anarchi u rubnom dijelu grada. Naravno malobrojni Ravnosi optužili su gradske Gangrele. Što sumnjam. Princ je bio sazvao hitan sastanak svih klanova. I poslani su malobrojni da istraže. Nisu se vratili. Sad je red na nama starijima. Naravno i ja sam odabran između ostalog. Što se mojeg potomka tiče, znam da je prerano, ali morat će dalje sama. Možda se ja ne vratim kao što se nisu vratili ni oni koji su poslani prije nas. No tješi me što su samnom Tremere, Brujah, Gangrel i Ventrue. Možda ipak preživimo ovu noć. Ovo će biti moj posljednji zapis, preživio ili ne.

Marco le Boursier, Toreador

Post je objavljen 28.05.2007. u 16:11 sati.