Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Malo o meni kao "planinarki"

Možda sam već na početku bloga trebala napisati koju riječ o sebi i o mom planinarenju, ali nekako nemam vremena ili inspiracije.. Za početak treba naglasiti da se planinarenjem bavim možda pola godine, da imam 30+ i da sam netipična planinarka bar koliko sam imala prilike čuti/čitati o drugim planinarima. U nekim aspektima sam čak i antiplaninarka, hehe.. Tu prvo mislim na to da sam dosta lijena i komotna za rana ustajanja. Pa smo, recimo, Premužićku započeli u 13h, a pohod na Risnjak u 13:15. cerek Toliko o disciplini i mogućnosti ostvarenja ciljeva, hehe. Drugo, prvih pola sata kad krenemo planinariti umirem od muke, stenjem, dišem, prevrćem očima, pitam se da li je ovo zaista nešto s čim se želim baviti, dobacujem drske komentare onima koji me bahato zaobilaze, smijeh tražim kamen za sjesti, stalno koristim foto-aparat u svrhe odmora i slično. Ono što me drži dok planinarim je odmor nakon planinarenja, dobra klopa/cuga, koji žigić i super fotke..

No, dobro, malo karikiram, aliiii.. zašto idem u planine? Na prvom mjestu zbog održavanja kondicije i dobrog zdravlja, na drugom mjestu zbog avanturizma i otkrivanja novih prostora, na trećem mjestu zbog fotografiranja, a na četvrtom zbog druženja. S linijom nemam problema, ali imam s kondicijom, jer stvarno crkavam svaki put kad se penjemo, bar na početku hodanja. puknucu I pitam se kad će više prestat taj napor uspona.. Nema meni do Premužićke, čini se, hehe.. Do sad mi je najdosadnije bilo na Mečeku u Mađi i na Fokinoj stazi kod Daruvara, ubilo me od dosade, napora i bezveznosti.. Najbolje mi je na Velebitu, nema govora.. Najbolji su mi oni vikendi gdje kombiniramo i planinarenje i istraživanje/izlet u okolicu u kombinaciji s nekom finom klopom.

I da, jako pazim na prirodu, da se ne shvati krivo, strogo se držim svih planinarskih pravila što se toga tiče. Na planinarenje sam, inače, u početku nosila hrpe stvari, što dalje ide to mi se oprema smanjuje, hehe.. Treba mi samo vode i foto-aparat! Imam dosta dobru orjentaciju po prirodi, u urbanim sredinama nemam nikakvih problema s tim, a u planinarsku tek sad polako ulazim.

Toliko za početak.. pozdrav planinarima! mah

Evo mene, stopila se s prirodom.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

(Medvjeđe.. nešto smijeh Risnjak, 26.6.2007.)

Post je objavljen 28.05.2007. u 10:08 sati.