Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbdinamo

Marketing

Kup je naš - Dinamo osvojio dvostruku krunu! !!!!

glasujteeeeeeeee

za koga navijas???
DINAMO
hajduk
  
pollcode.com free polls



Image and video hosting by TinyPic
Tjedan dana poslije osvojenog prvenstva, Dinamo je stigao i do naslova pobjednika hrvatskog Kupa, te uzeo "duplu krunu". Slaven Belupo pokazao se kao čvrst i ozbiljan protivnik, te je u 68. minuti imao i rezultat koji bi ga odveo do jedanaesteraca. Strijelac je bio Miljenko Mumlek s bijele točke, nakon što je Schildenfelda lopta...

evo malo o dinamu
Nogometni klub Dinamo Zagreb je jedan od dva najpopularnija hrvatska nogometna kluba. Od osnutka Republike Hrvatske najtrofejniji je klub u državi. Nadimci kluba su: zagrebački plavi, modri, plavi lavovi, purgeri. Maskota kluba je lav Maksi. Dinamo je poznat po svojim vjernim i fanatičnim navijačima Bad Blue Boysima. Domaće utakmice klub igra na stadionu Maksimir.

NK Dinamo je osnovan 9. lipnja 1945. odlukom komunističkih vlasti koje su ukinule prijeratne hrvatske klubove. Dinamo nastavlja tradiciju najtrofejnijeg i najpopularnijeg zagrebačkog kluba prije 2. svjetskog rata HŠK Građanski (osnovan 26. travnja 1911.). Od njega je Dinamo preuzeo plavu boju dresova te nadimak purgeri. Većina igrača Građanskog je prešla u novoosnovani klub zajedno sa trenerom Martonom Bukovijem, a od 1969. i grb je vrlo sličan grbu Građanskog.

Najveći rival je splitski Hajduk. Dinamo i Hajduk igraju Vječni derbi oko prestiža u Hrvatskoj. U bogatoj povijesti osvojeno je 19 naslova prvaka (Građanski 6 puta, Dinamo 13) te 17 nacionalnih kupova. Dinamo je jedini hrvatski klub koji uspio osvojiti neki europski trofej, Kup velesajamskih gradova 1967. godine, preteču Kupa UEFA-e.

Klub je od osnivanja sportski simbol grada Zagreba i nogometni ponos Hrvata. Istraživanja pokazuju da 33% građana Hrvatske navija za Dinamo. Najviše odigranih utakmica, 802, za Dinamo ima Dražen Ladić, a najbolji strijelac je Igor Cvitanović sa 304 postignuta gola. Najduže je bio kapetan Tomislav Crnković. Trenutni predsjednik Dinama je Mirko Barišić, a trener Branko Ivanković.

NAJBOLJI STRJELCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najbolji strijelci
Najbolji strijelac u dinamovoj povijesti je Igor Cvitanović. Cvita je za Dinamo nastupao u razdoblju od 1989. do 2000. godine te je postigao 304 pogodaka u 503 nastupa. Najbolji je strijelac HNL-a svih vremena. Ponikao u Osijeku, a oz Dinamo i Osijek nastupao je i za Zagreb i španjolski Real Sociedad. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 27 puta i postigao 4 pogotka.

Dražan Jerković drugi je najbolji strijelac. U 315 nastupa postigao je impresivnih 300 pogodaka. Nastupao je za Dinamo u razdoblju od 1954. do 1966. godine. Počeo je u juniorima Dinama s kojima je 1954. osvojio omladinsko prvenstvo Jugoslavije. Iz Dinama 1965. odlazi u FC GAntoise, a zbog ozljede koljena prekinuo je sjajnu karijeru. Za Dinamo je prvi put nastupio 20. rujna 1954. protiv Slavena (0:1) u Borovu, posljednji put 10. lipnja 1965. protiv Sarajeva (1:2) u Zagrebu. Sjajan igrač, reprezentativac, trener, izbornik.

Snješko Cerin je za Dinamo nastupio u 474 utakmica, a 295 puta je bio strijelac. Deset godina je nastupao u Dinamu u razdoblju od 1978. do 1988. godine. Sjajan napadač, jedan od najzaslužnijih za osvajanje prvenstva 1982. godine. Iste sezone bio je i najbolji strijelac lige s 19 postignutih pogodaka. Osim za Dinamo, igrao je za Trnje, Zagrebačke plave, Zagreb i Klagenfurt.

Snješko Cerin i Franjo Wölfl su jedni od igrača iz tzv. jugoslavenskog "Kluba 100", igrača koji su dali preko 100 pogodaka u prvoligaškim utakmicama.

EVO SLIKICE
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
evo jednog najnboljeg trenera svih vremena
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic


















Post je objavljen 27.05.2007. u 15:06 sati.