Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Pregnancy sucks!

Razmišljam već duže vrijeme da napišem novi post ali mi se nikako ne da. Već nekoliko postova imam u glavi, ali nemam volje za kompjuterom, nemam želje da ih tipkam, da ih postiram…

Kao prvo, hvala vam svima na čestitkama i finim željama. Čim sam se nahvalila kako mi super ide, uhvatile se mu prave čari trudnoće – povraćanje, mučnina, problemi s probavom, nonstopni osjecaj gladi… I skontala sam da pregnancy sucks! Znam da sigurno nisam jedina koja sam došla do tog zaključka, ali ne znam zašto nove mame niko ne upozori da trudnoća nije nimalo fun. Razmišljala sam o tome da svaki dan pišem o novim “patnjama” kroz koje prolazlim tako da ih ne bi zaboravila, ali nemam snage za to. Majka Priroda se fino pobrinula o tome da mi zaboravimo kako je u svari grozno biti trudna tako da bi imali više od jednog djeteta. I zato ja upozoravam sve vas koje nikad niste iskusile predivne čari trudnoće ne vjerujete onim trudnicama koje vam kažu kako je sve super. Jer nije, ni približno.

Nego, ko je izmislio frazu “jutarnja mučnina”?!? Ja povraćam ujutro, naveče, u po dana (maloprije, 8:35 PM) … A jos gore od povraćanja je nagon na povraćanje koji moze provocirati bilo kakav miris, zvuk, misao, ma bilo šta… I onda trčiš do wc šolje, tijelo ti se grči da povrati, a iz tebe ništa ne izlazi. A što je najčudnije, kad nešto izađe bude mi mnogo bolje i budem sva sretna što sam povratila. Zvrk, sjetila sam se tvog komentara kad sam prvi put povratila :) ali izgleda sam ipak sretica što mi se to desilo tek u devetoj sedmici.

A kad mi nije muka onda sam gladna. Toliko jedem da mi je dosadilo da jedem, da mislim o tome šta ću jesti, ma dosadilo mi je da žvačem. Ništa mi se ne jede, a osjećam da ću pasti u nesvjest ako nešto pod hitno ne pojedem. I to što bezukusnije to bolje. Ja sam izgleda neka čudna trudnica – kažu da trudnicama padnu na pamet čudne kombinacije hrane, a meni još ništa. Čak suprotno, ne jede mi se sladoled, ne jede mi se čokolada, a prije sam jela po zdjelu sladoleda svaki dan, a bez čokolade nisam mogla život zamisliti. Izgleda da tijelo samo zna šta je dobro. Kljukam se raznim voćem – jagodama, bananama, kajsijama, trešnjama…

Na umor i pospanost se još nisam navikla. U po dana legnem u krevet i zaspim k’o kladić. A ujutro bih mogla do podne spavati. Pinatić je izgleda kao mali alien – crpi svu moju hranu i energiju da naraste i onda će u decembru da iskoči iz mene sav sretan i veseo :)

Najbolje mi je kad pročitam da nisam jedina kojoj se sve te divne čari dešavaju , vidim da je sve to normalno i da nisam poludila (kniga Girlfriend’s Guide to Pregnancy je stvarno super; Lidija, hvala na preporuci). Mada me malo plaše opisi svega onoga što tek dolazi – otekle noge, nabubrene vene, nekim se trudnicama čak i lice promijeni, a neke dobiju čudnu boje koze, debljanje svega i svačega … kao što rekoh, skontala sam da trudnoća nije nimalo fun, ma šta god ko drugi rekao. Radujem se drugom tromjesečju jer kažu da tad sve bude mnogo bolje. Vidjet ćemo za dvije sedmice. A do tad vas ostavljam sa dvije fine fotkice. (O putu u DC i slikama neki drugi put.)

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 27.05.2007. u 02:42 sati.