Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

ONE TITLE, ONE WORLD: Cavsi opet dominirali 1. polčasom, opet istih 79:76 za Pistonse...


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlargeSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlargeSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge
SN/KOŠARKA 25/05/2007..


SPLIT: OGORČENJE NA GRIPAMA
Skansi: Cibona je lažirala!

Žuti neće u NLB ligu. Vrata su im zalupljena u Draženovu domu, kako bi mravi došli do pobjede nad jakom Cibonom. Taj je susret u Splitu glavna tema. Treba reći da je rezultat iz Draženove dvorane u Sutinskim vrelima, gdje su igrali Cedevita i Split, priopćen prije početka produžetka (bilo je 72:72). Ta je vijest na žute djelovala poput šoka, te je produžetak odigran samo kako bi se zadovoljili propisi.

Evo što je rekao Splitov sportski direktor Petar Skansi:

- Uoči utakmice trener Anzulović kazao je da će u susretu protiv Zagreba izostaviti nositelje igre, što poglavito vrijedi za Wisniewskog, te da će odmarati ponajbolje igrače i dati šansu onima koji su zbog ozljeda igrali vrlo malo ili uopće nisu igrali. Potom je rekao da Ciboni u polufinalu više odgovara Split nego Zagreb. Zar sve to ne ukazuje na postojanje nekakvog dogovora ili, kako bi mnogi rekli, na lažiranje utakmice! Ono što se dogodilo u Draženovu domu ne ide na čast Ciboni i nema veze sa sportom i košarkom. Svaka čast Cedeviti, dečki su se borili, igrali su časno i pošteno i zasluženo su pobijedili.


Unatoč našem pritisku, Skansi nije želio govoriti o tome što su na utakmici Cibona - Zagreb u svoje notese zabilježila trojica izaslanika splitskoga kluba. Tako u izvješću izaslanici spominju da je vjerojatno šišmiš oštetio semafor te 10 minuta bio neupotrebljiv, valjda kako bi se moglo kontrolirati što se događa u Sutinskim vrelima. Cibona je igrala mlako, s čudnom postavom, koja do sada nije bila na parketu. Trener Anzulović morao je istrpjeti glasne primjedbe i podsmijehe iz gledališta.

Frane Jelinčić
Večernji list




NAJBOLJE AKCIJE 32. DANA DOIGRAVANJA (25/05/07) - čudno da Marv Albert za LeBrona nije rekao "serving up a facial!!!"..


REAKCIJA IZ TORNJA
Mihovil Nakić: Nismo namještali!

Prijetila je eksplozija. Vjerojatno drukčije nije moglo niti završiti. Pogotovo kad se počneš igrati, a ulozi su prilično veliki. I zato su Splićani bijesni jer ovo nije način na koji su željeli “izletjeti” iz NLB lige za sljedeću sezonu. No, trener vukova Dražen Anzulović gurao je svoj film o “odmaranju igrača za doigravanje”.

- Već uoči utakmice Anzulović je najavljivao da će izostaviti nositelje igre i dati šansu onima koji su zbog ozljeda igrali malo ili uopće nisu igrali. Potom je rekao da Ciboni u polufinalu više odgovara Split nego Zagreb. Zar sve to ne ukazuje na postojanje nekakvog dogovora ili, kako bi mnogi rekli, lažiranje utakmice! To nema veze sa sportom i košarkom - ljutit je bio sportski direktor žutih Petar Skansi.


Zula ne vidi problem

Anzulović je brzo prekinuo svaku raspravu.

- Sve ove priče padaju u vodu s njihovim porazom u Podsusedu. Meni je interes Cibone ispred Zagreba ili Splita. Vjerovao sam da ćemo pobijediti Zagreb i bez pune minutaže glavnih igrača, no dečki nisu odigrali gotovo ništa. A što se tiče moje izjave da želim Split u polufinalu, novinari su me pitali i ja sam odgovorio. Pa i prije mene su trenere pitali tko bi im bio najbolji izbor u završnici. Ne vidim tu nikakav problem - jasan je bio Anzulović.


Odgovor koji će teško zadovoljiti Splićane.

Čelnici Cibone, pak, ne žele rat sa žutima. To potvrđuju i riječi Cibonina sportskog direktora Mihovila Nakića.



IN MEMORIAM: KREŠIMIR ĆOSIĆ (1948-1995)..


Nespretna izjava

- Sve je to splet okolnosti, odluke našeg trenera oko postave igrača, no nema nikakvog govora o nekakvom namještanju. Možda je tek Anzulovićeva izjava da bi želio Split u polufinalu malo nespretna jer upravo se baš to sad izvlači kao nekakav dokaz - rekao je Mihovil Nakić


Ivan Radnić & Frane Jelinčić
Večernji list




Post je objavljen 25.05.2007. u 18:53 sati.