Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stazicsdp

Marketing

Kiro-praktika

Ministru Kirinu navodno su iz Vlade prije nekoliko dana zabranili javne nastupe. To je šteta jer su njegovi javni istupi već dulje vrijeme izvor neskrivene radosti i općeg veselja za sve građane ove zemlje, a posebno posjetitelje raznih portala. No, eto, ministar nije poslušao naputak Vlade nego se opet javno oglasio, braneći svoje neobranjive gluposti. Evo te njegove najnovije izjave, koja, međutim, nije više ni malo vesela, nego pokazuje kako se Kirin praktično (Kiro-praktika) bori protiv širenja svojih gluposti mrežom interneta. Ta njegova izjava nije smiješna jer predstavlja neskrivenu prijetnju, opasnu zbog toga što ju je izrekao ministar unutarnjih poslova. Ministar kaže:

Meni je to s Jubitom u početku bilo simpatično, a onda smo preko servera saznali da je plasirano iz SDP-a. Neka budu sigurni da to nije ništa što ćemo mi iznijeti sve na vidjelo u našoj kampanji.

Prvo se valja zapitati kako je to SDP ili bilo tko drugi mogao utjecati na to da Kirin lupeta to što lupeta i zašto ministar na nekog drugog hoće svaliti krivnju za vlastitu nesposobnost da bilo gdje i bilo kada izgovori barem jednu jedinu suvislu rečenicu, ali to je samo mali dodatak dugačkome nizu Kirinovih bisera. Važnije od toga je njegovo priznanje da je pratio tragove računalnih servera, tj. da je zloupotrijebio svoje ministarske ovlasti da bi neovlašteno kontrolirao korisnike interneta. Bez obzira na to što su mu zabranili javne nastupe, ministar će morati odgovoriti na pitanje je li to radio po nečijem nalogu i odobrenju i zbog kojeg eventuanog kaznenog djela ili je računalne servere policija kontrolirala potpuno protuzakonito po nalogu samoga ministra.
I konačno, kako shvatiti riječi s kraja izjave kako to nije ništa prema onome što će oni poduzeti prema članovima SDP-a u predizbornoj kampanji. Pa to je otvorena prijetnja represijom prema političkom protivniku, to je čista zloupotreba položaja ministra policije za politički obračun.
Ne, ne, ministar Kirin prevršio je mjeru. Jedino je rješenje njegova trenutna ostavka. Građani će time doduše ostati prikraćeni za buduće šaljive nastupe nesposobnoga veseljaka, ali će svi korisnici interneta ipak moći pristupati svojim omiljenim portalima s nešto više vjere da zbog toga neće pasti pod nadzor Kirinovog represivnog aparata.



Post je objavljen 25.05.2007. u 12:16 sati.