Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljelja

Marketing

Okruglice, kako god okreneš

Danas sam po vragu otvorila e-mail. I piše, meni draga dama, da se malko nut (cca 30 kg) zapustila i da ponovno ide na dijetu. Od mladosti ima problema s težinom. Meni je to bilo smiješno, te njene dijete, počete, nezavršene ili naprasno prekinute. Imala sam uvijek polovicu njene težine i pitala se što joj je! Podsijećala sam malkice na vješalicu. Žičanu:))) naughty i živčanu naughty A onda su meni došle godine. naughty One od debljanja. rofl I još sam prestala pušiti. wave I sad ja zdušno odgovaram na e-mail u potrazi za Tankim Graalom!
Istina je živa da treba cirkumferenciju svesti na relativno normalnu mjeru. Istraživanja pokazuju da su i naše košćice genetski programirane za nošenje određene (čitaj: manje) težine. Sve preko toga škodi im, a nas skraćuje. Je al' samo u visinu. lud 'Bo te koji oksimoron. Neće da nas tanji u širinu:) mad I tako se sjetih da sam desetljećima izgledala kao Grančica, a jela k'o vol. njami ne baš, ali poprilično rofl
Za razliku od današnje konture:) Sad sam inkarnacija Kolumbova jajeta, a i valjam se tako. rofl Dobro je dok se uvijek ponovno vraćam u pravi položaj, u vertikalu, jel'te? Dok mi se ne pokvare utezi i koloture:)))
Sad što manje jedem to sam sličnija majčici Zemlji. Nisam baš kruškasta, više jabučasta. Istraživači dr, mr, i pr. tvrde da su jabučice sklone srčanim kvarovima. lud Kvarovima uopće. burninmad
Augmentativ od jabuka je: jabučetina, jabukovina, jabuketina? Jabučetina ko ovčetina, malo zbunita, štono bi rekli stanovnici dubokog kopna, i ne vonja lijepo. Jabukovina odaje tvrdu glavu, jabuketina, pak, sirovost. Čak mi ni blagonaklono izrečeni nadimci nisu skloni buuuua...
A trebali bi me kao animirati. naughty
Ah, moje animir dizajnerske dame i gospodo, napori vam nešto trokiraju. Posustajete na, vama, najvažnijem polju, da me učinite onakvom kakvi sami nikad ne možete postati/ostati.
Tko voli žene prispodobive daskama? Da prispodobive... Gospoda zaostala u predpubertetskom dobu kojima i najmanja oblina izgleda kao Quazimodova grba. A tako je i ružna eek Koje obline treba pažljivo zaobilaziti kao i ležeće policajce, jer izazivaju preveliko tumbanje... Mogla bi im se delikateca rasprsnuti. I rado bi se igrali s vršnjacima svoje mentalne dobi. Kod većine su društvene inhibicije ipak na svome mjestu (nebesima hvala). Pak treba onda ljubiti štangu celera ili, najviše što je dopušteno, malo veći list salate:)))
Ne zagovaram michelin gume da se razumijemo. Ni izdaleka nisu toliko izdržljive koliko bismo htjeli i koliko bi bilo poželjno. Barem sa stajališta (ne autobusnog) nasljednika koji moraju zamijeniti mirovinsko! Doprinosi su im plaćani u naturi: čokolino, bicikla, knjiga, gitara, a od njih se očekuje vraćanje u valuti. Konvertibilnoj. U svim fazama (gospodarskih) ciklusa, (psi'ičkih) depresija i (zdravstvenih) tegoba.
nut
Cijeloj ovoj muljaži kriva je ... moja glava, koja u zadnje vrijeme klima u raznim pravcima više nego li je to poželjno. Pitanje koje sam si postavila zapravo glasi: zašto je meni ovaj mail tako teško pao?
nut
Ajde Ljeljo sjeti se što si radila prije dvadeset godina, ma prije deset samo, da si bila tanka, vitka, al' ne plitka. (ufam se)
Ustajanje u 6 ujutro, mlijeko, kruh i maslo, i/li marmelada, buđenje Djece i Odraslog. Umivanje, oblačenje, pravac vrtić, trka na posao. Ma vozila sam ih/se, isto je bila trka da znate! Na poslu marenda od sendviča (više kruha nego gavrilovićke, onako ruski sendvič), dva lonca crne. Tu i tamo koja voćka kad se sama sebi smilujem. Kutija dimova. Onda trka kući, završiti ručak, ručati, onda kava i cigareta sa Zlatnim pola sata party, pa onda djecu u šetnju, nakon sat do dva kući, oni (samo ponekad ja) domaći rad, ja na kuhanje, pranje i ostalu razbibrigu. Peglanje sam izbjegavala i onda! Večera: ostaci od ručka s garnirani sirovim prilozima, ili malo kruha s nečim, mlijeko, kakao, ah, da voćka popodne obvezna skupa s djecom. "Role model" mama. Beee... Onda sveopći kupanac, cerek sveti crtić cerek, sasvim malo tv tu i tamo, i spavanac. Nikad me nisu zabrinjavale reprize! I tako savki ubloga dan! I još sam u sve to ugurala šivanje, pletenje, pituravanje, sviranje... pod mus. Nije mi palo na pamet da ne mogu! Ili ne stignem! Sve bez mobitela, pa čaaak ni telefona thumbup Nedjeljom i subotom još bi bilo uz to generalno čišćenje, ponekad, ili duga pješačenja uzbrdo i nizbrdo, uvijek, i obvezne slastice nedjeljom.
roflroflrofl
Nešto sam dezorijentirana, više ne trebam nigdje stići, svira CD player, butiga od Arene dobro je opskrbljena, pituri nisu više tako skupi - skuplja je boja, kuham malo jer nam malo treba, i dalje jednako izbjegavam peglu...
Vidi, vidi slatko smo jeli samo subotom i nedjeljom. Sad mogu kad god mi padne na pamet. I hoću, i jedem... uh koji teški present continuus. headbang Radnja koja traje iz prošlosti i proteže se preko sadašnjosti u budućnost. Malo odviše protežljiva, malo odviše trajna. Da ja malko sredim gramatiku? Pretvorim glagolski vid nesvršeni u svršeni glagolski vid! Dosta, nema više, basta, fertik, kraj, fine, the end...

zalivenzalivenzaliven

Hmmm... opetovana radnja... u velikim razmacima... napasti pakljena...


Okruglice od jabuka


a)
1/2 kg starog kruha
4 velike jabuke
2 žličice voćnog šećera
1 vanilija šećer
2 dl mlijeka ili koliko upije kruh
1 do 2 jaja

b)
malo suncokretovog hladno prešanog ulja, krušne mrvice, cimet

c)
blago posoljena voda za kuhanje okruglica

d)
1/2 l jogurta, kiselog vrhnja, acidofila, sojinog jogurta itd., što vam padne pod ruku ili vam je nepcu naročito drago
1 naribana korica od naranče ili limuna - bio proizvodnja
1 -2 žlice voćnog šećera ili nekog zaslađivača u količni vama prihvatljivoj

U posudi izmiješati jaje, mlijeko vanilija šećer i voćni šećer. Dodati na sitno izrezan i smrvljen kruh i držati potopljeno dok se ne pretvori u kašu. Po potrebi doliti mlijeka. Ako ispadne odviše mokro spašava se krušnim mrvicama! Mora ostati dosta čvrsta smjesa da se rukama daju oblikovati okruglice.
Za to vrijeme očistiti i oguliti jabuke i narezati na kockice. NE ribati!
Uvaliti narezane jabuke u smjesu i mokrim rukama oblikovati okruglice veličine cca ping pong loptice smijeh

Skuhati u lagano osoljenoj vodi kojoj možete dodati par listića melise/matičnjaka za dodatnu aromu cerek
ja svježe listiće narežem na sitno i uvalim u jogurt s narančinom koricom

U tavi na ulju popržiti mrvice s cimetom i to posuti preko okruglica.

Za preljev kiselo vrhnje, jogurt ili slično začiniti limunovom, narančinom koricom, dvije žlice voćnog šećera i preliti preko okruglica.

Napomena: U originalu bilo je mnogo više šećera nego što ovdje piše, ovo su moje mjere, ali vi slobodno možete dodati onoliko koliko vam drago smijeh

cerek Kad sam naročito od volje, bjeljanak posebno stućem pa ga dodam u već gotovu smjesu tik prije oblikovanja okruglica te tada koristim dvije mokre žlice za oblikovanje žličnjaka ludcerek, a prije prelijevanja umakom od jogurta flambiram okruglice rumom ili štokom cerek
Svaki put se zapalim roflburninmadrofl


Post je objavljen 06.06.2007. u 15:22 sati.