Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skolamira

Marketing

TKO SMO

Škola mira je neprofina, nevladina udruga građana i građanki. Nastala je u Mrkoplju, u Gorskom kotaru, u vrijeme rata kao njegova protuteža.
Svojim radom je neformalno započela još 1994. godine, a službeno se predstavila i oganizirala kao udruga 1996. godine. Ima više od desetljeća iskustva aktivističkog angažmana na procesima izgradnje mira. U 13 godina djelovale su 24 Škole mira i kroz njezine radionice je prošlo više od 4000 djece, mladih i odraslih.
Naš program su ocijenili korisnim i podržali ga svojim sponzorstvom Vijeće Europe, Zajednica Alpe-Adria - Austria, Otvoreno društvo Hrvatska, Pax Christi – Štajerska, Hrvatska vojska, Zajednica društava Crvenog križa Primorsko-goranske županije, Grad Rijeka, Grad Delnice, Općina Mrkopalj i mnogi drugi.
Sjedište Škole mira je u Kući Škole mira (planinarski dom u Mrkoplju), a djeluje na području Hrvatske, Europe i cijeloga svijeta. Po uzoru na našu mrkopaljsku Školu mira oformile su se njezine podružnice pod istim nazivom u Austriji, Švicarskoj, Bosni, Srbiji i Crnoj Gori.
Voditelje čine osobe koje su se u svojoj sredini potvrdile vlastitim ugledom, radom i rezultatima, bilo da se radi o profesorima ili drugim mentorima kao što su književnici, novinari, likovni, glazbeni, filmski umjetnici i koreografi.
Sveukupni rad prati stručni tim psihologa i pedagoga koji po pravilima svoje struke vrši evaluaciju rada sudionika i voditelja, te svojim istraživanjima doprinosi usavršavanju rada Škole mira, te stvaranjem novih spoznaja i metoda doprinose razvoju mirovnog odgoja i principa nenasilne komunikacije.



Post je objavljen 21.05.2007. u 23:21 sati.