Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: JOE


Album zapravo počinje obećavajuće. Odlične Get To Know Me (feat. Nas), koju je napisao sam Joe, a producirali Tim & Bob, If I Was Your Man koju su producirali Stargate, te Where You At? (feat. Papoose) koju je producirao Sean Garrett. Nažalost, ipak su to rijetki od svijetlih trenutaka na šestom studijskom albumu ovog nekad jako popularnog r&b pjevača. Tek negdje pred kraj albuma ponovi se još jedan dobar trenutak u obliku pjesme Life Of A Party, koja najviše podsjeća na onaj stari dobri zvuk po kojem je Joe bio poznat. Ostatak albuma ipak je previše isproduciran, ispeglan i "plastičan", a uključuje između ostalih i produkciju neizostavnog i sveprisutnog Bryana Michaela Coxa, tima Cool & Dre, te The Underdogs.
U usporedbi sa sličnim albumima koji su se pojavili u zadnje vrijeme, ovaj je za nijansu bolji. No glavni problem je što osim spomenutih pjesama nema pjesme koja bi se posebno istaknula, bilo po zanimljivoj melodiji, produkciji ili interpretaciji. I koja bi ostala upamćena kao značajna za neko glazbeno razdoblje. Za velike ljubitelje Joea, ovaj album možda i nije najlošija vijest, jer će štovatelji njegovog zvuka i opusa na nekoliko pjesama ipak doći na svoje, no Joe će nesumnjivo izgubiti jedan veliki dio svoje fan baze, a nove će teško privući. U moru sličnih izvođača, pjesama, produkcije, tko je uopće Joe?
Ali da stvar ne bi izgledala toliko crno koliko zapravo nije, i Let's Just Do It i Feel For You (ne znam je li slučajno, ali Cox je podnošljiv samo u kombinaciji s Johnta Austinom) zaslužuju prolaz.
I ovo je prvi put da radim ovo, ali nisam stavio sliku s naslovnice albuma. Iz jednostavnog razloga. Ružna je, malo zastrašujuća i nemam ni najmanjeg pojma zašto bi se takva slika našla na naslovnici albuma. Ovog ili bilo kojeg drugog.
OCJENA: 3+


Post je objavljen 23.05.2007. u 17:30 sati.