Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/the-silent-enigma

Marketing

Guns n roses

Ko što se vidi po naslovu, ovaj blog posvećen je mojoj omiljenoj grupi - Gunsima

Za one koji nikad nisu čuli za njih
Guns N' Roses američki je hard rock sastav koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina svojom glazbom, koja je bila mješavina rocka, bluesa, punka, glam rocka i heavy metala, nekoliko uspješnih albuma, spektakularnim koncertima, kao i skandalima i tučnjavama, osvojio svjetsku popularnost. Danas je Axl Rose jedini preostali član izvornih Gunsa.

Njihova povjest i jadna sadašnjost
U Los Angelesu, u lipnju 1985. godine bend su osnovali pjevač William Axl Rose, gitaristi Traci Guns i Izzy Stradlin, basist Ole Beich (kojega je zamijenio Duff McKagan) i bubnjar Rob Gardner. Ime benda nastalo je spajanjem dvaju sastava iz kojih su originalni članovi došli: Hollywood Rose i L.A. Guns.
Priča počinje početkom '80-ih kada su školski kolege Axl Rose i Izzy Stradlin iz svoga rodnog grada Lafayette (Indiana) doselili u velegrad Los Angeles. Godine 1983. Axl i Stradlin osnovali su bend "Rose" koji je kasnije preimenovan u "Hollywood Rose", a ostali članovi bili su: gitarist Chris Weber, basist Andre Roxx i bubnjar Johnny Kreis. Godinu dana kasnije razilaze se i Axl pristupa "L.A. Gunsima", a Stradlin bendu "London", da bi se ponovno 1985. godine ujedinili pod imenom "Guns N' Roses".
Traci i Gardner napustili su bend iste godine, a njih su zamijenili poznanici McKagana: Saul Hudson - Slash (lead gitara) i Steven Adler (bubnjevi), koji je prije svirao u Road Crew. S tom postavom počinju osvajati publiku i iste godine izdan je i album u vlastitoj limitiranoj (10.000 primjeraka) produkciji. Nekoliko godina nakon izdavanja ovog albuma, otkriveno je da su Gn'R snimili sve četiri pjesme u studiju, ali su dodali zvuk publike da bi se stvorila atmosfera uživo.
Nakon objavljivanja pjesama Sweet child O mine, Paradise city i Welcome to the Jungle, njihov album Apetite for destruction je i do danas najbolje prodavani debitantski album svih vremena.
1991.g. doživjeli su vrhunac karijere koji je trajao sve do 1993.g. kada se počinju raspadati odlaskom članova zbog Axlovog egoizma. Slash, Duff i Matt su osnovali svoj bend Velvet revolver, a Gunsi su dobili novu postavu. Sada već 7 godina rade na albumu Chinise Democracy!

Citati:
Napustio sam Guns N' Roses dok su još bili cool. – Slash
Nema boljeg osjećaja nego povraćati iz busa koji vozi 80 milja na sat. – Izzy Stradlin
Već sam se pomirio s činjenicom da s 30 više neću biti među živima. - Duff McKagan
Ponekad pogledam moju staru putovnicu i pomislim: "Što? Bio sam u Austriji?' Ne mogu se sjetiti..." - Duff McKagan
To nije Guns N' Roses. Guns N' Roses su mrtvi od kada smo ih Slash, Matt i ja napustili. Ovo ovdje je Axlov sastav. Tako ih ja zovem: Axlov sastav... - Duff McKagan
Želim napokon čuti taj prokleti Chinese Democracy. Želim znati zašto je Axl nešto tako cool i djelotvorno morao razoriti jer su pravi Guns N' Roses za to bili preglupi ... - Slash











Post je objavljen 23.05.2007. u 14:30 sati.