Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

(Pre)Krasno

Da ne bih zaboravila. Na našem izletu Krasno-Zavižan-Rossijeva koliba pa kasnije Kuterevo i Gacko polje, odlučili smo prespavati u Krasnom i to u konobi Kod Jure. Prezadovoljni smo. Imate tamo sve moguće kombinacije, jednokrevetni, dvokrevetnih čak i planinarskih 10-krevetnih soba. Sve može bit u kombinaciji ili bez kupaonice. Soba s kupaonicom za jednu osobu je 100 kuna, doručak dodatnih 20. Što uopće nije skupo, jer je sve preuredno! I osjećate se kao da ste tu već po stoti put, koliko su svi ljubazni i trude se da vam ugode.

Inače, u obližnjem Planinarskom domu u Oltarima spavanje 40 kn. Inače, bili smo i do tog doma, čisto da vidimo druge kolege planinare.. možemo reći da je uredan, o njemu se brinu planinari iz Siska.. No, meni je odbojna ideja o dijeljenju kupaonice s drugim ljudima tako da ovakvi aranžmani za sad otpadaju do daljnjeg, hehe..

Gazdarica u konobi Kod Jure i Jurina supruga, gospođa Kata, preljubazna ženica koja radi po cijele dane. Ali sa svakim će gostom porazgovarati, pohvaliti se tko je sve poznat gostovao kod njih, poslužit vam bespla rakiju dobrodošlice (tko voli hehe), kolače i slično. Stalno joj dolaze autobusi, kuha sama za hrrrpe ljudi, ne možete vjerovati!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Doduše, meni je janjetina iz tog kraja tvrđa, još kako je oni dosta presole nije mi baš po mom guštu, ali opet je uzmem, hehe.. Onda mi usta bride cijeli dan po slanom, no, dobro! Tko je vidio na janjetinu se žaliti!

Kako god, nemojte otići iz Krasnog da niste
a) otišli na vrh brda iznad Krasnog kako bi posjetili tamnošnje Svetište Mariji. Vjernici iz tog kraja tamo tradicionalno odlaze na Križni put i slično, a dolaze se pomoliti i vjernici iz drugih krajeva. Bili vjernik ili ne, bez daha će vas ostaviti pogled koji tamo možete vidjeti s vrha brda! Ondje je inače vjerski turizam u punom zamahu, Crkva je izgradila kompleks motela, restorana, itd. Najmanja je crkva, naravno, hehe..

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

b) Nadalje, nemojte otići ako niste kupili sir u lokalnoj sirani i to onaj poznat kao škripavac ili neki drugi fini sir. Prefin je! Kuću ne možete promašiti, teško mi je objasniti gdje je točno, kad se KRasno račva na više krakova, a ne znam gdje je centar. Pitajte bilo koga, pokazat će vam jednostavan smjer. Ta sirana je blizu Uprave N.P. Sjeverni Velebit. Kad kupujete vodite računa o roku trajanja, ako se radi o ovim svježim sirevima, obično je pet dana.. pa zamolite da vam da najsvježiji.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Više o Krasnom na službenim stranicama Senja.

Post je objavljen 26.05.2007. u 12:55 sati.