Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Hvala ti, Bože, za ovaj dan

Hvala Ti, Bože, bilo nas je u subotu 19. svibnja na zahvalnom hodočašću oko 2.500 - orila se pjesma, čule su se tamburice, otac biskup Valter Župan bio je posebno raspoložen i nadahnut, okružen sa desetak svećenika. Oltar je bio ukrašen cvijećem, ali najljepši ukras bila je ona mladost pokraj oltara u narodnim nošnjama, pjevači i svirači, kao i ono "milje neba", dječica u dobi od 5 do 10 godina, njih tridesetak, svi obučeni u narodne nošnje. Svi su oni članovi Kulturno-umjetničkog društva Prepuštovec , jedni pjevaju, drugi plešu a treći sviraju. Za one koji ne znaju moram reći da ovi mališani nisu uvijek tako tihi i mirni kao sada na sv. Misi. Kad oni zapjevaju i "zatancaju", nitko ne ostaje ravnodušan. A oni malo veći, pravi su svirači i majstori svojih instrumenata. To su nam i pokazali na ovoj svetoj Misi.(Znaju oni i "bećarske"!). Mlado društvo, ali pod iskusnim vodstvom g. Josipa Pustičkog već su puno naučili.



Image Hosted by ImageShack.us

KUD Prepuštovec



Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon procesije upravitelj svetišta vlč. Zlatko Koren uputio je srdačnu dobrodošlicu ocu biskupu i svim članovima molitvenih vijenaca. Rekao nam je da su u ovom nacionalnom svetištu odredili da će ove godine posebno poticati hodočasnike da mole uz svoje potrebe i za duhovna zvanja, za svećenike, redovnike i redovnice i svećeničke i redovničke kandidate i kandidatice. Trebamo se zapitati zašto imamo tako malo duhovnih zvanja. Nije li možda i među nama bilo odvraćanja mladih da prihvate duhovna zvanja? Nije li način života takav da onemogućuje nastanak i razvitak duhovnog poziva?
Sve nas je pozvao da u svoje molitve unesemo upravo tu goruću potrebu Crkve da molimo da Gospodar žetve pošalje radnike u žetvu svoju!

U nastavku slijedit će propovijed i duhovna poruka biskupa Valtera Župana svim članovima molitvenih vijenaca. Ne propustite pročitati, pogotovo ako niste bili prisutni.




Post je objavljen 22.05.2007. u 07:05 sati.