Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivan24

Marketing

ajmo polako..da nas mrak ne uhvati:-)))

sad dok ovo pišem već i je mrak..al tu (ili vrlo sličnu) rečenicu sam slušao valjda zadnja 3 dana ujutro oko 8 od Porshea..tako zovu jednog od asistenata iz iskorištavanja. imali smo terensku nastavu u Zalesini. Bilo je baš ok..definitivno puno bolje neg na dendrometriji kad sam bio tam..al dobro, to su bila i neka druga vremena dok sam pizdio što ne znam nešt napravit. a sad ak ja ne znam nać će se uvijek netko drugi ko zna i sve će biti dobro. osim toga i grupe su sad bile veće, bilo nas je 9. zapisivala je jedna cura koja je dosta snalažljiva pa je obro išlo. ipak, danas smo se vraćali u šumu prekontrolirat stablo broj 3. ne znam točno ni što je to bilo krivo, čini mi se nešt da smo zaprimili više neg što je samo stablo bilo. a jedna grupa je uz taj problem imala i drugi..stablo im je po godovima bilo staro oko 700 godina!:-)))) to spominjem zato kaj sam u svojoj grupi ja brojao godove..u biti to je bilo više procjenjivanje, pogotovo uz rub i blizu sredine stabla (mislim na mjesto gdje se ak se radi kružnica zabode šestar..ne znam jel ova sredina stabla baš stručan izraz). a između tog dvoga je bilo nešt veći razmak među godovima. uglavnom, izmjerio sam na jednom oko 170 pa sam malo smanjivao, hehe. do samih stabala smo trebali dosta propješačiti (oko 20 minuta) što je nekima teško palo al je meni bilo ok. mislim da je to bio neki 15 odjel GJ Belevine. sam objekt u Zalesini se promjenio od zadnji put kad sam bio..jedan paviljon je iznutra super uređen! novi namještaj, centralno grijanje, štedne žarulje, tuš-kada u kupaoni ima staklenu kabinu, wc školjke umjesto čučavaca...u tim novim paviljonima su bile cure i brzi dečki. ja sam bio u starom i mislio sam da u sobi čak nema ni utičnica (kasnije ju je netko ipak uspio naći). prvu noć nisam bio dugo budan, negdje do 23:15. baš u to vrijeme se spustio grmljavinski pljusak. drugu večer sam prvo otišao s frendom u Lipe, birc udaljen oko 15 minuta pjehe od objekta koji spada već pod susjednu općinu Kupjak. iza smo otišli još malo prema centru Kupjaka i promatrali zvjezdano nebo smrzavajući se (barem ja) na vjetru (nisam u birc ponio jaknu nego samo majicu i vestu). kad smo se vratili oko 23:30 vidio sam da je glavni tulum baš u mojoj sobi i otišao do druge sobe gdje je bila manja ekipa a meni i bolji ugođaj i muzika. a i trgali smo se kad je jedan pijani lik ulazio i pričao gluposti. vratio sam se u sobu i zaspao oko pol 3 kad mi je netko rekao da se taj veliki tulum premjestio u drugu sobu. jutros mi se učinilo dok sam išao na doručak da je bilo čak i mraza. dobro, to i ne bi trebalo biti čudno za Gorski kotar. ipak je Zalesina na 750m sa prosječnom temperaturom oko 6.1C ak sam dobro zapamtio..a oborina ima oko duplo više nego u Zagrebu! danas sam tam na sveopće iznenađenje ostalih skupljao čikove. u biti su i rekli da se treba skupiti al nikom se nije dalo a činilo mi se da nemam pametnijeg posla pa sam to radio nekih 45 minuta laganini..al još uvijek je ostalo dosta tog:-(
puno ljudi je imalo zamjerke na klopu..male porcije..i na rano ustajanje. krenuli smo u četvrtak u pol 7, došli u 8:15 pa na doručak pa u šumu već oko 9. mjerilo se i koralo, a neki su i visine procjenjivali..što odokativno, što hagom:-) drugi i treći dan doručak je bio u 7 (treći dan su ga mnogi i prespavali.al ne, nisam bio među njima). drugi dan se krenulo u pol 8, do 10:15 smo napravili šumski red (al smo zaboravili na koresmijeh pa smo to naknadno). onda oko 10:50 je došao Esid i izmotorirao pa se onda radilo bez kore mjerenja neka..a i visine su se drugi dan izmjerile. ja sam se dost namučio, zmazao i iznojio oko šumskog reda s još 2-3 iz naše grupe.
od ostalih novosti..u ponedjeljak 14.5. sam imao sud..vještačenje..otprilike su rekli isto što i prvi put. postupak je obustavljen i uskoro će doći rješenje.
preksutra krećem u civilnu..u dom za starije i nemoćne centar. baš me zanima kako će biti.
ujak koji je bio došao 25.4. trenutno leti i već je blizu konačne destinacije..pozdravit smo se morali još u srijedu pošto sam išao u četvrtak rano, u pol 7 smo već išli s faksa. jedino sam ga jučer oko podneva uspio dobit na telefon prije neg je krenuo.
i zadnja novost je da sam otkrio preko šumarKA-e da još netko s treće godine ima blog:-))
dost bolji i uređeniji je od mog, zato evo odmah link: http://sittingbull.blog.hr/. još sam da otkrijem tko je to..što će sad biti i teže jer neću ni stić dolazit baš na faks zbog civilke.. al mislim da ne bi trebalo biti većih problema, ostao mi je još samo jedan teren..dvodnevni i opet zalesina i to fitocenologija i još neki štrumpfovi..čini se da je ta osoba negdje između slova k i r po prezimenu abecede..rofl
tolko za sad..nadam se da nije previše zbrda-zdola napisano.
budite pozdravljeni..slučajni prolaznici i namjernici! stay alive everyone!

Post je objavljen 19.05.2007. u 21:18 sati.