Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Bandićevo nabacivanje blatom

Iako Milan Bandić tvrdi da on nema protivnika i da nikog ne mrzi, njegova djela pokazuju da to nije istina. Milan Bandić svoju mržnju i bijes iskalio je na nezavisnu kulturnu scenu mladih u Zagrebu, a sve u sklopu odmazde jer su omeli njegov velebni plan uređenje centra grada s privatnikom Tomom Horvatinčićem. Kako piše Jutarnji list, Milan Bandić prozvao je vodstvo Močvare za ilegalno iznajmljivanje gradskih prostora (misli se na oronolu tvornicu Jedinstvo) te ogromnu zaradau koju navodno iz takovog podnajma zarađuje Močvara.

Radi se u biti o perfidnoj Bandićevoj osveti. Ove godine klub Močvara koji se nalazi u sklopu bivše tvornice Jedinstvo, ostao je bez financijske pomoći grada Zagreba, a ubrzo nakon toga uslijedila je i zabrana rada šanka Močvare iza ponoći. Dakle jedina dva kvalitetna izvora financiranja su zatvorena. U tim okolnostima, pribjeglo se iznajmljivanju prostora tvornice Jedinstvo TV kući TV Nova kako bi se skupila kakva-takva sredstva koja bi omogućila daljnji rad, održavanje prostorija i na kraju krajeva isplatu najamnine koja se plaća gradu Zagrebu, jer prostor ipak nije dodijeljen za 0 kuna.

Perfidnost Bandićeve igre je u tome, što je kulturnjake stavio pred zid. Ukoliko ne iznađu sredstva za financiranje, ne mogu održavati prostorije niti plaćati najamninu te im Bandić može mirne duše otkazati najam s optužbom da se ne brinu za prostor i ne izvršavaju svoje obaveze. U drugom slučaju, ako ipak nekako uspiju namaknuti novac, vrlo lako će ih opet izbaciti jer jedini način na koji se može namaknuti novac je upravo podnajam kojim bi se ona Močvara dalje financirala. To što je financiranje alternativne kulturne scene preko noći ukinuto, Bandić će mudro prešutjeti.

Post je objavljen 19.05.2007. u 16:25 sati.