Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sam4ever

Marketing

Pismo

Ovo je istinito pismo kojim je nepoznati mladić u Hrvatskoj nedavno pokušao izbjeći vojničku dužnost.

Štovani gospodine ministre obrane, dozvolite mi da Vam objasnim svoju situaciju u nadi da ćete moći razriješiti moj slučaj. Trenutno čekam poziv u redove HV. Imam 23 godine, oženjen sam 47-godišnjom udovicom, koja ima 26 godišnju kći. Sa tom kćeri oženjen je moj otac. Oženivši kći moje žene, moj je otac postao i moj zet. U isto vrijeme, moja je žena tasta mome ocu, a kći moje žene očeve je maćeha. U siječnju žena i ja dobismo sina. To je dijete brat očeve žene, a zet moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj striv, jer je brat moje maćehe.
U svibnju žena moga oca rodila je sina. To je dijete moj brat, jer je sin moga oca. U isto vrijeme to je dijete i moj unek, jer je sin ženone kćeri. Dakle, ja sam brat svoga unuka, a s obziro da je muž nečije majke i otac toga djeteta, a ja sam otac ženine kćeri te brat njenog sina. Jasno je dakle, da sam ja svoj vlastiti DJED.


Nadam se da sam sve jasno objasnio.Nadam se, gospodine ministre da ćete me razriješiti vojničke dužnosti jer zakon nalaže da sinovi više od dviju generacija (dakle djed, otac i unuk) ne smiju više isto vremeno služiti vojsku.

Hvala vam na razumjevanju.


Odgovor Ministarstva Obrane RH uslijedio je nakon dva tjedna. U izvještaju pisalo je:

Osoba je permanentno razriješena vojničke dužnosti zbog sumnje psihičkih nedostataka i mentalne nestabilnostu koje su posljedica kaotičkih odnosa unutar obitelji.


Post je objavljen 19.05.2007. u 14:34 sati.