Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskat

Marketing

NAJAVA: Posljednji koncert The Babies

Petak 8.6. @ SC, atrij Teatra &TD

Nakon dva studijska albuma i bezbroj koncerata, uključujuči i tri europske turneje, The Babies sviraju svoj oproštajni koncert 8.6. u Studentskom centru ( atrij Teatra &TD ).
Osnovani več davne 1997. i u svoje vrijeme jedini band garage punk usmjerenja na HR sceni, The Babies objavljuju svoj prvijenac pod istim naslovom ( 'The Babies', Dancing Bear, 2004. ), i postaju predvodnica i prethodnica garage punk scene u HR koja je kasnije izrodila još sličnih bandova.
Single iz 2004.. 'Do You Know What's R'n'r' je bio na vrhu nacionalnih top ljestvica, kao svojevrsni kuriozitet s obzirom na glazbeno usmjerenje i s obzirom na engleski jezik na kojem je band stvarao. Nakon razlaza sa svojim dotadašnjim izdavačem, The Babies u ljeto 2005. ponovno ulaze u studio i pod ravnanjem Tim Kerr-a, legendarnog američkog producenta ( Mudhoney, The Big Boys, itd. ) snimaju svoj drugi album ( 'Never Coming Home, Rip It Up Records, 2005. ), a koji je objavljen samo na vinilnom LP izdanju za austrijsko i njemačko tržište, te je vremenom postao teško nabavljiv raritet. Postoje ideje od strane članova banda da se cjelokupni materijal stavi on line, kako bi bio dostupan širem broju slušatelja.
Međusobnim dogovorom članova banda, band se konačno razilazi, a posljednja, oproštajna svirka u Studentskom centru, je rezultat traženja fanova da se band još jednom pojavi na stage-u i napravi dostojan oproštaj. Bili svugdje i vidjeli sve… i odlučili otiči dok je još vrijeme.
Također, na oproštajnom koncertu, pojavit če se i svirati neki bivši članovi, koji su svojevremeno sudjelovali u The Babies ( Zvonimir Biljan / Erotic Biljan & His Heretics /, Viktor Krasnić / Šumski /, Jasmina Bolanća / Blamaž Elektronique ) kao i gosti Tomislav žalac / Erotic Biljan / i Iggy / Thee Knuckleheads.
Članovi The Babies i dalje nastavljaju svirati: Goran Lautar, ( vokal i gitara ) kao osnivač garage trash, hrvatsko-japanskog banda Welcoming Committee In Flames, koji je trenutno najtraženiji novi band tog usmjerenja uokolo, s jednom europskom turnejom iza sebe i skorašnjim planom za izdavanje albuma za stranog izdavača, zatim Nino Šarić ( bubnjevi ) u neobičnoj rusko-hrvatskoj kombinaciji etno-punka pod imenom Čerkezi, koji su upravo snimili prve materijale, te Mislav Kurspahić u new wave punk bandu s pjevačicom, The Gabbettes.
Za kraj, spomenimo samo neke bandove s kojima su The Babies dijelili stage: New Bomb Turks, MC5-DKT, Nashville Pussy, Zeke, The Dirtys, Street Walkin' Cheetas, The Scientists, Bambi Molesters, Black Lips, Anomalys, The Cynics, The Cosmic Psychos i mnogi drugi.

Razglasite uokolo ovu najavu, jer je ovo zadnja prilika vidjeti ih uživo. Tnx!


Post je objavljen 18.05.2007. u 12:32 sati.