Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

Kanye West - Can't Tell Me Nothing.mp3


Kanye West - Can't Tell Me Nothing.mp3
Kanye Westa nadam se ne treba previše predstavljati. Jedan je od vodećih i najboljih repera danas, a uz to je producirao za druge izvođače, između ostalih za Commona, Mariah Carey, Janet Jackson i Johna Legenda. Osvojio je 6 Grammy nagrada.
Svoj prvi album, The College Dropout, objavio je još 2004., a album je samo u Americi ostvario dvostruko platinastu tiražu. Album je izbacio tri top 20 singla, od kojih je jedan (All Falls Down ft. Syleena Johnson) došao u top 10.
Nasljednik, Late Registration, objavljen je 2005. godine, a debitirao je na prvom mjestu Billboard ljestvice singlova prodavši se u prvom tjednu u preko 900 000 primjeraka. Najavni singl dolazi u top 10, a drugi po redu, Gold Digger dolazi na vrh ljestvice. Suradnja s Adamom Levineom iz grupe Maroon 5 u pjesmi Heard Em Say donosi mu još jedan top 30 hit. Album je ostvario trostruko platinastu tiražu.

18. rujna Kanye West objavit će svoj novi album Graduation, a kako je najavljeno, najavni singl istog je pjesma Can't Tell Me Nothing. Pjesmu je koproducirao DJ Toomp, poznat po hitu What You Know, s kojom se proslavio reper T.I. i koja mu je donijela Grammy nagradu.
Prepoznatljiv semplerski stil Westa nastavlja se i dalje. I ne zvuči nimalo potrošeno ili dosadno. Naprotiv. U moru reperskih pjesama koje uglavnom produciraju ili Timbaland ili Akon, stari dobri zvuk Kanye Westa i više je nego dobrodošao. I uopće me sumnjam da će i cijeli album biti odličan. Nakon onakvih prethodnika, teško je očekivati manje od ovog albuma.
Pjesma je ispod slike.
OCJENA: 4+


Post je objavljen 17.05.2007. u 16:35 sati.