Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

MONICA ft. TWISTA Hell No (Leave Home)
Monica - Hell No (Leave Home) ft. Twista.mp3
Napokon. Na radio stanice poslana je pjesma Hell No, a emitiranje se povećava. U recenziji albuma već sam spomenuo da je to jedna od najboljih pjesama na albumu The Makings Of Me i da je šteta ako ne bude singl. Pogotovo s obzirom na loš odabir prvih singlova. Potpuno nereprezentativan prvi singl, pa relativno dobar, ali neupečatljiv drugi, pa potpuno promašen treći. Iako sumnjam da će ovaj singl pomoći prodaji albuma, iskreno se nadam da će postići uspjeh na radio stanicama i vratiti Monici ono što je odavno izgubila, a što itekako zaslužuje.
Pjesmu potpisuju Bryan Michael Cox i Sean Garrett.
OCJENA: -5

TIMBALAND ft. KERI HILSON, D.O.E. & SEBASTIAN The Way I Are
Nakon Give It To me, stiže i drugi po redu singl s novog Timbalandovog albuma. Pjesmu su producirali Timbaland i Danja, a uz njih, između ostalih, napisala ju je i Keri Hilson. Nova Timbalandova uzdanica posudila je vokal kako na ovoj pjesmi tako i na još nekoliko na njegovom albumu, a kako je poznata i po svom radu za druge izvođače, svi željno iščekuju njen debitantski album. Uz nju i repera pod nazivom D.O.E, na video verziji pojavit će se i Timbalandov brat Sebastian, koji je za tu priliku nadodao i svoju strofu za taj video edit.
Iako nisam volio Give It To Me, imala je u sebi taj neki dobar beat zbog kojeg je na kraju krajeva i postala hit. Inače, zbog samog teksta, pjesma mi je odmah postala omražena. Ovdje nema vrijeđanja i umišljenosti bez pokrića neke tamo Nelly Furtado, ali nema ni onog hit-efekta. Prosječna pjesma, ništa više ni manje od toga. Čak sam u jednom trenutku pomislio da je problem u Keri Hilson. Nema dominacije u interpretaciji i gubi se u produkciji dok pjeva.
OCJENA: 3+

FERGIE Big Girls Don't Cry (Personal)
Četvrti singl s albuma The Dutchess, koji se samo u Americi prodao u oko 1.8 milijuna primjeraka, a u svijetu u preko 3 milijuna primjeraka. Iako nisam ljubitelj dotične pjevačice, kao ni njenog glazbenog izričaja, ova pjesma je dobra. Za razliku od prethodnih singlova, nije nimalo iritantna, ne sadrži afektiranje pjevačice, kao ni njena nabrajanja kako je ona super kul. Pjesmu potpisuju sama Fergie, te Toby Gad, producirao ju je kolega joj iz matične grupe - will.i.am.
OCJENA: -4

CHRIS BROWN Wall To Wall
Sean Garett producirao je ovu pjesmu, koja je najavni singl novog albuma Chrisa Browna. Album se neslužbeno zove Exclusive, a u prodaji će biti ove jeseni. A s obzirom na količinu emitiranja po američkim radio stanicama, pjesma bi trebala biti veliki hit. Potražite u nekom od prijašnjih postova.
OCJENA: -4

RIHANNA Shut Up And Drive
Nakon singla Umbrella, koji je relativno dobar, najavljen kao drugi singl s albuma Good Girl Gone Bad je pjesma Shut Up And Drive. Užasan izbor i nadam se da će biti promijenjen. Album će biti u prodaji od 5.lipnja.
OCJENA: 2

ARCTIC MONKEYS Fluorescent Adolescent
Pjesmu potpisuju glavni vokal grupe, Alex Turner, i njegova bivša djevojka Johanna Bennett, a producirao ju je James Ford. Drugi je to po redu singl s albuma Favourite Worst Nightmare, koji se već tri tjedna nalazi na vrhu britanske liste albuma i koji je pokupio izvrsne kritike.
OCJENA: 4

Post je objavljen 16.05.2007. u 16:26 sati.