Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

IX Smotra folklora Ličko-senjske županije

I ove godine Gacko pučko otvoreno učilište u Otočcu domaćin je i organizator smotre folklora Ličko-senjske županije. Deveta županijska smotra folklora u Otočcu održat će se 18. i 19 svibnja i na njoj će sudjelovati 19 folklornih skupina i udruga iz Ličko-senjske županije i ostalih hrvatskih županija.
U petak, 18. svibnja u kino-dvorani Učilišta u 20 sati održat će se Revija narodnih nošnji na kojoj će se izabrati najorginalnija muška i ženska narodna nošnja. U programu revije nastupit će Studentsko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba.
U subotu, 19. svibnja u 16 sati održat će se prijem predstavnika nastupajućih folklornih skupina i društava kod župana Ličko-senjske županije, gospodina Milana Jurkovića i kod gradonačelnika Grada Otočca, gospodina Stjepana Kostelca, a svečani mimohod sudionika smotre ulicama grada Otočca predviđen je u 17 sati.
Program smotre održat će se na centralnom trgu ispred zgrade Gackog pučkog otvorenog učilišta u 18 sati, a u programu će nastupiti: Kulturno-umjetnička udruga „Gacka“ Ličko Lešće, Zavičajno društvo „Sinac“ Zagreb, Kulturna udruga „Čuvarice ognjišta“ Krasno, Lička izvorna skupina „Plješevica“ Zagreb, Folklorni ansambl „Dr. Ante Starčević“ Gospić, Kulturno-umjetničko društvo „Kraljica Katarina“ Donji Lapac, Kulturno-umjetničko društvo „Lipa“ Sinac, Kulturno-umjetničko društvo „Nova Zora“ Donja Lomnica, Kulturno-umjetničko društvo „Braća Radić“ Visoko, Kulturno-umjetničko društvo „Prepuštovec“Prepuštovec, Kulturno-umjetničko društvo „Stružec“Stružec, Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“Gračac, Kulturno-umjetničko društvo „Spačva“ Donje Novo Selo, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Perušić“ Perušić, Kulturno-umjetničko društvo „Cetingradska tamburica“ Cetingrad, Kulturno-umjetničko društvo „Kupljenovo“ Kupljenovo, Folklorno društvo „Otočac“ Otočac, Kulturno-umjetničko društvo „Gradina“ Polača i Folklorna skupina Osnovne škole Luke Perkovića Brinje.
Deveta županijska smotra folklora u Otočcu održat će se pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije i Grada Otočca, a medijski je pokrovitelj Hrvatski radio Otočac.

IZVOR:www.otocac.hr

Post je objavljen 16.05.2007. u 08:06 sati.