Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caitiff

Marketing

Sekte - Camarilla

Camarilla se pojavila negdje u 15.st. kako bi održala vampirsku zajednicu od Inkvizicije. Pod njenim željeznim vodstvom Tradicije Maskarade su postale od sigurnosnih savjeta do vodećih principa vampirskog neživota. Čak danas, Camarilla se toliko brine o provođenju Tradicija održavajući harmoniju između vampira i smrtnika, sa stalnom brigom o Sabbathu koje vide kao svoje izravne protivnike.

Camarilla se vidi kao društvo svih vampira, i to čak nije toliko ni daleko od istine, jer su i najbrojniji. Skoro svaki vampir bez obzira na podrijetlo može zatražiti članstvo. Zapravo Camarilla smatra kako su svi vampiri njihovi članovi, bez obzira na njihove želje.

Tokom godina, ova sekta, je pokušala proširiti svoj utjecaj kroz skoro sve segmente vampirskog života, i svaki put dobila je po prstima. Prinčevi ne dozvoljavaju da se itko upliće u poslove unutar njihovih gradova, dok prastari Methuselahsi samo sa podsmjehom gledaju na "mlađe" koji misle kako se mogu igrati rata. Na kraju utjecaj Camarille počinje i sa održanjem Maskarade, osigurava koegzistenciju vampira i smrtnika.

Camarilla tvrdi da dopušta članstvo svim vampirima bez obzira na podrijetlo, no ipak većina članova potječe iz sedam klanova osnivača sekte. Njihovo je članstvo ustanovilo sektu, i samo ti članovi sadržavaju Unutarnji krug. Pojedinci iz drugih klanova ipak mogu prisustvovati konklavama i sastancima, no njihovi se glasovi rijetko čuju.

Poslije "Ustanka Anarha" Camarilla se našla nasuprot Sabbathu, vidjevši sebe kao jedino sredstvo da zadrži ratne čopore podalje. Camarilla je održala Maskaradu i zaštitila svoje, dok je Sabbath ubrzo odbacio Tradicije i sve što su cijenili kako bi održali svoje paranoidne snove o Gehenni (apokalipsa po vampirski). Udaljenost je luksuz koji nije dozvoljen u ratnom dobu i Camarilla shvaća da oni koji nisu uz njih, da su jednostavno protiv. No ipak, za uplašene starješine čine viši krug, Camarilla ima dovoljno neprijatelja.

U ovim modernim noćima, Camarilla teško da može biti oslonac kakva bi trebala biti. Stariji se drže svojih pozicija moći, odbijajući predati palicu mlađim naraštajima. I isto ti mlađi naraštaji osjećaju se odsječeni od organizacije, iako se očekuje da je podržavaju, i koja nudi skoro pa nikakvu nagradu za očuvanje iste osim kazne u slučaju njihovog podbacivanja. Anchilae (naraštaji između mlađih i starijih) su se našli u sredini, u nemogućnosti da se okreni niti mlađim niti starijim vampirima, pristajanje uz mlađe (neonates) znači pad u moći, dok pristajanje uz starije znači prelazak preko nekih granica uz kaznu zbog uvrede.

Mnogi stariji u višim krugovima organizacije nalaze se u poziciji relikvija. Velik broj njih su ili nevoljni ili nesposobni prihvatiti nove tehnologije koje su mlađi savladali (mobiteli, laptopi, kelvar, fosforne granate, sunčeve lampe, dragonbreath (vatreno zapaljujuće) streljivo) i u modernom svijetu jedva uspijevaju koristiti telefon ili radio, što ih ostavlja pomalo i u lošem položaju. Ako bi se našli izvan svojih zidina moći, postaju metama jer nisu u poziciji gdje ih organizacija štiti. Više bandi mlađih naraštaja sa diableriom (proždiranje duše starijeg od strane mlađeg te samim time upijanjem i dijela njegove moći) na pameti i najmodernijom tehnologijom u rukama, i starješina bi se mogao naći ugrožen na više od jednog načina. Stoga iz predostrožnosti stariji ubijaju najbolje i najbistrije mlađe vampire koji mogu jedne noći postati prijetnja. Rezultat je organizacija koja kanibalizira sama sebe, i jedne noći mogu lako požaliti za time.

Klanovi osnivači Camarille:
- Brujah
- Gangrel
- Malkavian
- Nosferatu
- Toreador
- Tremere
- Ventrue

Post je objavljen 15.05.2007. u 21:21 sati.