Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolosreceseokrece

Marketing

...čččoookkkooolllaaaddddaaaaa...

evo i mene i mog novog posta...odlučila sam napisati nešto o čokoladi koju svi vole...osim onih koji su alergični na neke njezine sastojke...

Čokolada nikada nije bila samo poslastica?
Uz nju se odavnina ispredaju mirisne, slatke priče o moći i ljubavi. Na dvorovima Asteka i Maja mahuna kakaovca imala je vrijednost novca, a ljubavni napitak dobiven od kakaoa obvezno se posluživao navečer kako bi se poboljšale noćne aktivnosti.
I danas, erotske figurice od čokolade trebaju pomoći da se pokaže ljubav ili omogući zainteresiranima da se lakše zbliže. Zbog toga je čokolada najčešći poklon za Valentinovo, dan kada se darivaju voljeni.
No, na tome ne završava njezina uloga. Kada se sprema ekspedicija na Sjeverni pol ili osvajanje Mount Everest, članovi sa sobom nose čokoladu, kada specijalci idu na zadatak uzimaju čokoladu, djecu nagrađujemo čokoladom...

Zarazna ugoda
Govori se da je čokolada "energent" za muškarce, a ženama dragocjeni "pomoćnik" u rješavanju njihovih mjesečnih problema. Sigurno je samo da u njoj podjednako uživaju i oni i one. Što to čokoladu čini tako traženom, vječnom i potrebnom? Zbog čega su neke zemlje prepoznatljive po čokoladi i zašto postoji Udruženje ovisnika o čokoladi?
Mnogi vjeruju da je čokolada afrodizijak, a pažljivim promatranjem može se vidjeti da je muškarci uzimaju prije upuštanja u ljubavnu igru. To nije novo ponašanje, već je čuveni zavodnik Giacomo Casanova konzumirao čokoladu prije osvajanja žena. Ne zna se kakve su doista bile njegove ljubavne performanse, ali može se pretpostaviti da je trebao snažnu psihološku podršku, a našao ju je upravo u čokoladi.
Tako se reputacija čokolade kao snažnog afrodizijaka održala sve do današnjih dana. Kako je to moguće, razjasnili su psiholozi koji su opisali što se događa u ustima kad se tamo nađe svježa čokolada svojstvenog okusa i slatkoće.
Ona se polagano topi i nestaje, no ostaje gladak i trajan osjet pod jezikom, koji bradavicama na njegovim rubovima pruža osjećaj ugode. A, sve što je ugodno traži ponavljanje... Tako jedan komadić traži drugi, a jedna čokolada drugu!
Naravno, misli se na pravu čokoladu koja je načinjena od kakao maslaca, a ne na brojne imitacije pripravljene od loših masnoća.
*PLIVAzdravlje*

...njami...čokoladu obožavam i ja... jednostavno za to nisu potrebni komentari...čokolada je legenda...volim svakakvu, ali ako me baš hoćete razveseliti i darovati mi neku posebnu s kojom nikako nećete pogriješiti... to je definitivno Dorina s ledenim punjenjem i Merci....slaba sam na te čokolade, pogotovo na Dorinu...jednostavno topim se kad ju vidim, previše je zarazna...
...eto ljudi papajte mi čokoladu njami i budite veseli...ali pazite, nemojte pretjerati...ipak dokazano je da čokolada malo deblja...ma koga briga...uživajte...wave
voli vas vaša Nina...kisslach



Post je objavljen 15.05.2007. u 20:59 sati.