Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

Crno i bijelo (Something new)

Da malo razbijem niz ozbiljnih knjiga i predstava, predstavljam vam jedan lepršavi filmić. :)


Crno je Kenya- ozbiljna radoholičarka koja konkurira za starijeg partnera u jednoj uspješnoj tvrtki. Većinu svog života provela je pokušavajući udovoljiti zahtjevnoj majci, penjući se na poslovnoj hijerarhijskoj ljestvici i sastavljajući Popis stvari koje Kenya ne voli (među njima su psi, kukci, planinarenje i crvena boja). S obzirom na moj status strastvene popsič-sastavljačice, nisam mogla odoljeti nabacivanju brzopoteznog Popisa stvari koje Kenya nema:


smisao za humor
nijednu boju u garderobi/stanu/životu osim bijele, crne i bež
slobodno vrijeme
dečka


Zaplet se gradi upravo oko zadnje stavke. Jer, umjesto kakvog uspješnog crnog biznismena (naravno da Kenya ima popis svih karakteristika idealnog muškarca, što ste uopće mislili?), u njen život ulazi Brian, druga polovica naslova filma. On sasušenu šikaru može preobraziti u rajski vrt, pristupačan je i nesputan, ima prekrasnog zlatnog retrivera i... svijetlu kožu i kosu. Izrazito svijetlu. Dijametralno suprotno od onog što Kenya priželjkuje. Međutim, s vremenom on razbija njen ne-dirajte-me stav i uspije je natjerati da zastane i pomiriše... mediteransku lavandu. Za pola sata imamo sretan ljubavni par, ali tad se pojavljuje novi lik- dr. Mark Brockton, kojeg Kenyini roditelji smatraju savršenim potencijalnim zetom...


Iako je u osnovi dopadljiva romantična priča, film ima i ozbiljnu crtu. Natjerat će vas na razmišljanje o problemima i predrasudama s kojima se 'crno-bijeli' parovi svaki dan suočavaju; koliko im je teško održati uspješnu čvrstu vezu uz stalne napade i osuđivanje okoline. Još jedna stvar koju ne škodi spomenuti je fantastičan šarolik soundtrack- od uvodne pjesme Love, preko R'n'B komada koji mame na ples, pa do egzotičnih marokanskih ritmova. Ya Rayah se cijeli dan vrti na repeatu. :)

Kenyu glumi Sanaa Lathan, Briana Simon Baker, a Marka Russell Hornsby.



Sve u svemu- savršen ugodni film za proljetno nedjeljno poslijepodne. Od srca preporučam.

DsK


Post je objavljen 16.05.2007. u 13:28 sati.