Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prestigio

Marketing

Oporavak

Evo ga, napkon su opet počeli rasti!!!
Ako ste primjetili (ili oni koji nisu) prije par dana 'zgodio se nagli pad vrijednosti udjela...al kao i obično ne za dugo.
Tako je primjerice u samo dan-dva PBZ Equity narastao sa (primjer PBZ je čisto zato što mi je najbilži tj. pratim ga takoreć svaki dan) 202kn na 205kn ups...izgleda da je već sad na 207,3100kn što je rast od cca. 2 % u samo dan-dva kiss

Ah i to...izgleda da je pad tj. oporavak fondova uzrokovan krizom u "srbiji". Hm... nemojte me krivo shvatit al zgodan način "vraćanja duga" bio bi pokupovat sve vrijednije firme u toj zemlji, i još nekim obližnjima hrvatska

Evo i jedan copy/paste sa www.business.hr
Već nepunih mjesec dana na tržištu fondova nalazi se i Capital Two, investicijski fond InterCapitala koji je dosad upravljao uglavnom fondovima s privatnom ponudom.
Capital Two je u spomenutom razdoblju ostvario 3,26 posto prinosa, minimalni ulog je 100.000 kuna, a ulaže se u Hrvatsku (50 posto portfelja), jugoistočnu Europu (oko 30 posto) i ostala svjetska tržišta (oko 20 posto).


Probudio mi je malo optimizma jer su minimalni ulog stavili na 100 000 što bi i 'ajmo reć običan građanin mogao na neke duže staze priuštiti (za razliku od 100 00 eura kod nekih drugih zatvorenih fondova - no i ovdje moram naglasiti da su i prinosi drugačiji - više novca - veći i prinosi).
Primjerice, na 100 00 eura 60 % na godinu dana i nije tako loše a...lud
Pogodite o kojem se zatvorenom fondu radi...

Post je objavljen 15.05.2007. u 13:28 sati.