Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaustavljena najezda šišmiša

Najzanimljivija točka dnevnog reda dana današnje sjednice poglavarstva bavila se izborom imena trga koji se proteže sjeverno od Trga Svete Barbare i južno od Užarske ulice prema zapadu. Odbor za mjesnu samoupravu čiju je odluku pred poglavarstvom iznio predsjednik navedenog odbora Stevo Pejnović, član PGS-a, je odlučio da zbog povijesnih razloga Trg dobije ime Šišmiš. Tom prijedlogu se usprotivio gradonačelnik Obersnel iz razloga što u Starom Gradu postoji ulica Šišmiš, pa bi ovo bio prvi slučaj da u gradu Rijeci jedan trg i jedna ulica nose isto ime. Stevo Pejnović se nije složio s gradonačelnikom, istaknuvši da nema zakonske prepreke da ulica i trg nose isto ime. Osim toga i gradske stručne službe su se složile da se ime Šišmiš dodijeli trgu.
Bože Mimica je ponudio kompromisno rješenje da se trg nazove Trg Šišmiša, dok bi ulica zadržala ime u jednini, odnosno Ulica Šišmiš. Pritom je gestikulirajuci rukama pokušao dočarati jato šišmiša, čime je cijela rasprava poprimila pomalo komičnu nijansu.
Ipak, poglavarstvo se složilo s gradonačelnikom pa je prijedlog o imenovanju trga jednoglasno odbijen.
Međutim, nisu svi bili u potpunosti zadovoljni, budući je jedna od vijećnica u neformalnom obraćanju novinarima rekla da je lakše sagraditi trg nego ga imenovati.


Post je objavljen 15.05.2007. u 12:26 sati.