Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

Marketing

Red svirke, red hrane

Dva koncerta u istom tjednu. Ko da mi je šesnajest let i živim u nekoj svjetskoj metropoli. Ah, taj vražji cinizam naspram Zagreba, još me nije napustio nakon povratka iz Praga.
Prvo Let 3. Opet. Ali nema veze. O dvorani stimulatorici znojnih žlijezdi već je sve rečeno posvuda okolo. O sjajnoj svirci također. Iako sam izašla na pola koncerta na zrak. Mislim da mi je to možda neki deseti koncerta Leta 3 u životu, ali nikako da mi dosade. Ne znam jel da brojim i ono kad su još u srednjoj svirali u Kulušiću pa sam išla s Ljubićkom, ali morala sam doma do ponoći. Vidjela sam samo predgrupu Dikobraz i klela majku, sebi i svima. Taj Dikobraz me još par puta pratio kao neželjena predgrupa ili dodatak na pokojem hepeningu.
U subotu je bio Mate Mišo Harvey u Tvornici. Nikad praznija Tvornica, a opet dovoljno puna da ti ne bude neugodno kak nema nikog. Bez gužve na WC-u, na šanku... Milina. Harvey nije doživljaj za pamćenje, ali ugodna razbibriga za sat i pol druženja i gemišta. Jedina zamjerka je što je koncert bio usred Eurosonga. Pih, Australac, što on zna o kultu kolektivnog gledanja Eurosonga i svečanosti ismijavanja svega i svačega. Evo i slike. Nije Reuters, nije HINA, to je Danči.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Što se hrane tiče, opet ja o bobu. Radila ga na rimski način, bilo u pretprošlom beskorisnom smeću od priloga u Jutarnjem, zvanom Glorija IN, koji osim pokojeg dobrog recepta hrvatskom ubogom puku nudi samo slike proizvoda tipa štipaljka za izdanke kineskog hibiskusa od tikovine za 893 kune ili dizajnerski držač za tampone u obliku slonića od porculana za samo 1200 kn.

Uglavnom, Rimljani zdinstaju mladi luk pa pancetu, zatim na to bob (nisam ljuštila opnu) uz čašu bijelog vina dok ne ispari, onda dodati šašu vode, sol, papar i kuhati dok voda ne ispari, a bobi bude mekan.

Osmislila sam i izmišljotinu za stolni roštilj (ona Philipsova željezna ploča, preporučujem). Lokardice filetirala i držala u marinadi limun-sol-papar-ružmarin-maslinovo ulje. Spekla, zajedno s ploškama tikvica. Fe-no-me-nal-no. Uz Mendekov bijeli Mozaik.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

To je ovaj triptih na slici. Vidi se i moja nova najbolja prijateljica, maramica.

Za kraj, Didov san je nakon trećeg posjeta zaslužio ulazak u rubriku Patrola okusnog pupoljka:

Image Hosted by ImageShack.us

objekt: konoba Didov san, u vrletima Kajzerice

kako sam se ondje obrela: neradni ručak s Ljubićkom, a morao je biti blizu Kajzerice jer se dotična žurila na manikuru u 18 h.

pojele te popile: travarica, janjeći kotleti s kuhanim krumpirom i brokulom te zelena salata ja, didova tava (nekoliko vrsta mesine uz pećeni krumpir i povrće) uz salatu od zelja ona, pola litre crnog, voda, kava, medovača

ponuda: ukusna hrana, ali ne za raspametit se. Plus je što za kuver ne daju neki smljeveni ispljuvak u obliku paštete nego fine uštipčiće sa mladim svježim sirom. I jedno od rijetkih mjesta gdje žabe i jegulje imaju veliku ulogu na meniju. Prva dva puta sam jela jeguljno-žablji brudet, koji je bio fin, ali opet daleko od savršenstva, no nema veze jer je samo jedenje toga dovoljno egzotično i zanimljivo. Iako su konoba, nema ničeg ribljeg, budući da je konoba imotska. Jelovnik je narodski i dosljedan i to mi se sviđa. Otvorena vina vrlo pitka, rakije dobre. Imaju peku koja me mami, ali treba je naručiti unaprijed pa još čekam priliku. 4

ambijent: ne samo da nema dvorišta nego nema ni prozora jer su u podrumu. Nije mi smetalo. Fino hladnjikavo. Drveno. Starinsko. Ambijent didovog podruma. Prostrano. Jedino škvadra nekad zna biti ko iz najgorih vicova o Hercegovcima, ali i to ima neke draži. U svakom slučaju, bolje od uštogljenih japija. 4

posluga: svaki put normalni, vrlo ljubazni i kooperativni. Čak se i neusiljeno smiješe. Ljubićka je i cigaretu nažicala od konobarice. 5

cijena: korektna. sve gore navedeno bilo je manje od 200 kn. 4

citat dana: Ljubićka: "Jesu didova tava (to je ona jela) i didov unuk (jelo za klince) u rodu?"

posljednji sud: ukupno solidna četvorka. Savršeno mjesto za zameziti domaću hranu kad zapeku vrućine i odmoriti se izvan dohvata mobitela jer je signal na rubu egzistencije.

Post je objavljen 15.05.2007. u 11:05 sati.