Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/playlife14

Marketing

About Prison Break..

ey... napokon novi post... o zakonu braće...

WENTWORTH MILLER- MICHAEL SCOFIELD


Michael Scofield
ALIAS Fish, poznat i kao Snowflake
zatvorski broj 94941
lokacija NA SLOBODI
zločin Oružana pljačka
kazna Pet godina
preostalo vrijeme kazne Trenutno neodređeno
kvalificira za oslobođenje za Trenutno neodređeno

Bilješke
Obrazovna pozadina Michaela Scofielda podiže pitanja zašto bi takav čovjek počinio zločin koji je on počinio. Započinjući sa besprijekornim ponašanjem tijekom školovanja u Morton East High School, kasnije će diplomirati sa iznimno dobrim ocjenama te magistrirati građevinu na sveučilištu Loyola u Chicagu.

U vrijeme uhićenja Scofield je bio zaposlen kao strukturalni inženjer u prestižnoj firmi Middleton, Maxwell i Schaum u Chicagu, Ilinoisu.

Scofield je osuđen za oružanu pljačku nakon što je pokušao ukrasti preko pola miliona dolara iz United Savings banke. Na suđenju, Scofield nije uložio žalbu na presudu, jedino je zatražio da kaznu odsluži u zatvoru maksimalnog osiguranja blizu njegovog doma u Chicagu.

Sada na slobodi, pretpostavlja se da se Scofield udružio sa svojim davno izgubljenim ocem, Aldom Burrowsom. Aldo, bivši pripadnik Kompanije koji je također u bijegu, odgovoran je za razotkrivanje pronevjere novca iz fondova EcoFielda, koje je brat predsjednice Reynolds, Terrence Steadman preusmjeravao u izbornu kampanju svoje sestre. To je potaklo kompaniju i Reynoldsovu da namjeste Steadmanovo ubojstvo Lincolnu kako bi iz skrivanja izvukli Aldoa Burrowsa.

Scofielda i Burrowsa nedavno je uhvatila granična patrola u novom Meksiku, no uspjeli su se tijekom transporta osloboditi i pobjeći i naći s njegovom ljubavi- Sarom Tancredi. Kasnije ucjenjuju predsjednicu i bježe u Panamu.

Wentworth Miller

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Wentworth je rođen u Velikoj Britaniji, odgojen u Brooklyn, New York i diplomirao je na sveučilištu Princeton.
Svoju karijeru započinje radeći s druge strane kamere. Nakon što je diplomirao na prestižnom sveučilištu s diplomom iz engleske književnosti , Miller je krenuo put Los Angelesa u proljeće 1995. kako bi radio u maloj produkcijskoj kompaniji specijaliziranoj za filmove na televiziji. No, ubrzo mu se ostvarila želja iz djetinjstva, ona da nastupi i ispred kamere.
Uskoro, dobio je gostujuće uloge u popularnim TV serijama, uključujući : "Buffy, ubojica vampira", "Hitna služba" i "Cure u trendu". Također je glumio u Hallmarkovoj mini seriji "Dinotopia".
Potom, uslijedile su uloge u filmovima. Prvi na redu je bio "The Human Stain", film Roberta Bentona u kojem su glavne uloge imali Anthony Hopkins i Nicole Kidman. Miller je u tom filmu igrao ulogu Anthonya Hopkinsa u mladim danima.
Nakon gostujućih uloga u dvije popularne serije i nakon snimanja filma "Underworld", Miller se priključio pilotu serije "Zakon braće" (Prison Break), serije koja je odmah privukla veliki broj gledatelja pred TV ekrane i tako postala svjetski fenomen. Zbog uloge u seriji, Miller je 2006. bio nominiran za Zlatni Globus u kategoriji "najbolji glumac u TV seriji".


LINCOLN BURROWS- DOMINIC PURCELL

Lincoln Burrows
ALIAS Linc the Sink
zatvorski broj 79238
lokacija NA SLOBODI
zločin Ubojstvo prvog stupnja, težak napad vatrenim oružjem
kazna Pogubljenje na električnoj stolici
preostalo vrijeme kazne Trenutno neodređeno
kvalificira za oslobođenje za Zatvorenik nema pravo na oslobođenje

Bilješke
Lincoln Burrows odustao je od srednje škole, i odmah se našao u sukobu sa zakonom. Prijašnja kažnjavanja uključuju dva mjeseca odslužena za krađu; tri mjeseca za uništavanja privatnog vlasništva; šest mjeseci za fizički napad; šest mjeseci za posjedovanje ilegalnih supstanci; te deset mjeseci za fizički napad.

Burrows se izjasnio kao "nedužan", i osuđen je po svim točkama optužnice za smrt Terrencea Steadmana, brata potpredsjednice Sjedinjenih Država Carolyn Reynolds.

12. svibnja, Lincolnovo pogubljenje je odgođeno zbog pojave novih dokaznih materijala.

Pogubljenje je ponovno zakazano za 26. svibnja, no datum održavanja ostaje upitan dok ga policijske snage ne uspiju privesti.

Dominic Purcell


Dominica Purcella može se vidjeti u pustolovnom trileru Iskonsko zlo (Primeval), koji u hrvatska kina stiže u kolovozu ove godine. U tom filmu, snimanom u južnoj Africi, Purcell glumi člana novinarske ekipe poslane kako bi uhvatili legendarnog krokodila dugog osam metara.

Purcell je odrastao u Australiji, gdje je pohađao prestižno Australian Theatre for Young People (Australsko kazalište mladih). Nakon što je tamo započeo svoje glumačko obrazovanje, nastavio ga je na Western Australian Academy of Performing Arts, uz kolege Hugha Jackmana i Frances O'Connor. Poslije diplome, Purcell je ubrzo dobio glavnu ulogu u Australskoj televizijskoj seriji Raw FM.


SARA TANCREDI- SARAH WAYNE CALLIES

Sara Tancredi

Liječnica u Fox River zatvoru, zaljubljuje se u zatvorenika M. Scofielda. U 2. sezoni Paul Kellerman ju pokušava ubit, zatim i ona njega. Trebala je pobjeći s Michaelom i Burrowsom u Panamu, ali ju uhiti Mahone..


Sarah Wayne Callies..


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Njezina se obitelj preselila u Honolulu, Havaji, dok je imala jednu godinu. Već kao mlada djevojka, Sarah je izrazila veliku zainteresiranost za glumu. Njezini su roditelji bili profesori na sveučilištu na Havajima, no ona nije slijedila njihove korake. Umjesto toga, izabrala je glumu. Nakon mature, Sarah je krenula na sveučilište Dartmouth u Hannoveru, New Hampshire. Calliesina prva televizijska uloga je bila "Kate O'Malley", gostujuća uloga u američkoj odvjetničkoj seriji "Zakon u New Yorku" (Queens Supreme). Prvu glavnu ulogu ostvarila je u kratkoj američkoj akcijskoj seriji Tarzan - kralj New Yorka (Tarzan).

I to je sve za danas.. pusa







Post je objavljen 15.05.2007. u 19:19 sati.