Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjestica1

Marketing

IZVIĐAČI

Izviđači: Zdrava i korisna ­zabava za sve

Uz boravak u prirodi vaše će se dijete naučiti samostalnosti i mnoštvu vještina

Uz nadzor i pomoć odraslih voditelja dijete će početi samo raditi "poslove" koje su dotad drugi obavljali za njega. Vremenom će preuzimati sve zahtjevnije zadatke i graditi samopouzdanje kad u njima uspije.
Radom u skupini dijete će kroz igru naučiti kako njegova (ne)djela ostavljaju posljedice i na čitavu skupinu. Poslije, volontiranjem, humantiranim i ekološkim akcijama, to načelo prenijet će i na cijelu zajednicu. Za mlade izviđači su najbolje mjesto za stjecanje novih poznanstava.
Na aktivnostima diljem Hrvatske, ali i izvan nje, upoznat će razne krajeve, a možda prvi put sklopiti prijateljstva i izvan svog zavičaja. Ne samo da će vaše dijete boraviti na svježem zraku u prirodi nego će postupno stjecati i vještine potrebne za to.
Od poznavanja bilja, orijentacije do izrade polica, savladat će znanja koja će mu rabiti cijeli život. U vrijeme kad su mladi "zalijepljeni" za računalo ili se odaju štetnim navikama izviđači pružaju zdravu alternativu. Umjesto da trati slobodno vrijeme u kafiću, iskoristit će ga učeći i zabavljajući se s vršnajcima. Izviđači pružaju mladima priliku da svoje slobodno vrijeme provode u prirodi i nauče mnoge korisne vještine, ali i mnogo više.
- Boravkom skupine vršnjaka u prirodi razvija se odgovornost i samostalnost, spremnost za suradnju i timski rad, samoinicijativa i kreativnost - istaknula je psihologinja mr. sc. Maja Fraportti Roglić.
A izviđači u Hrvatskoj samo su dio velike obitelji sa 28 milijuna članova svih uzrasta u 216 zemalja svijeta. A što izviđači rade možete se sami uvjeriti 19. i 20. svibnja na Zborovanju SIH na zagrebačkom jezeru Bundek.
Samostalnost
Uz nadzor i pomoć odraslih voditelja dijete će početi samo raditi "poslove" koje su dotad drugi obavljali za njega. Vremenom će preuzimati sve zahtjevnije zadatke i graditi samopouzdanje kad u njima uspije.
Odgovornost
Radom u skupini dijete će kroz igru naučiti kako njegova (ne)djela ostavljaju posljedice i na čitavu skupinu. Poslije, volontiranjem, humantiranim i ekološkim akcijama, to načelo prenijet će i na cijelu zajednicu.

Druženje
Za mlade izviđači su najbolje mjesto za stjecanje novih poznanstava. Na aktivnostima diljem Hrvatske, ali i izvan nje, upoznat će razne krajeve, a možda prvi put sklopiti prijateljstva i izvan svog zavičaja.
Priroda
Ne samo da će vaše dijete boraviti na svježem zraku u prirodi nego će postupno stjecati i vještine potrebne za to. Od poznavanja bilja, orijentacije do izrade polica, savladat će znanja koja će mu rabiti cijeli život.

Zdrav život
U vrijeme kad su mladi "zalijepljeni" za računalo ili se odaju štetnim navikama izviđači pružaju zdravu alternativu. Umjesto da trati slobodno vrijeme u kafiću, iskoristit će ga učeći i zabavljajući se s vršnajcima.


Post je objavljen 15.05.2007. u 14:39 sati.