Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Novi tjedni zadatak!

Nedeljni zadatak:

Da li se ukućani sećaju svojih školskih dana? Ti dani su ponovo došli. Svi ukućani se vraćaju u školu. Drugi razred osnovne škole. Dnevni boravak u kući Velikog Brata postaje učionica. Dvorište postaje dečje igralište.

Počevši od sutra svi ukućani moraju da ustanu iz kreveta MOMENTALNO pošto se oglasi znak Velikog Brata za buđenje. Ukućani moraju da spreme svoj krevet i da po tuširanju odmah obuku školsku uniformu (u potpunosti).


Ukućani su „Đaci drugaci“ od trenutka kada obuku uniformu i u toj ulozi su dokle god nose uniformu. Nošenje uniforme je obavezno od buđenja do završetka časova u školi.

Pošto se ukućani istuširaju i obuku „Đaci“ moraju dobro da doručkuju i da spreme sebi užinu. Ukućani tokom škole neće moći da jedu i piju ništa drugo do ono što su spremili sebi za užinu i spakovali u deo školske opreme namenjen isključivo za to.

Ovu rutinu ponavljaju dokle god traje nedeljni zadatak. Zadatak traje tri dana.

Ukućani po buđenju imaju sat vremena do početka nastave. To vreme koriste da se spreme za školu, obuku, pripreme užinu, doručkuju. 15 min pre početka nastave oglasiće se prvo kratko zvonce. 5 min pre početka nastave oglasiće se dugo zvonce. Ukućani od tada do početka nastave imaju da izvedu jednu od svoje 4 školske himne. Da bi sledeće kratko zvonce označilo početak časa kada svi đaci treba da su na svojim mestima.


Raspored časova za taj dan će biti objavljen pre početka prvog časa. Ukućani će imati najviše 4 časa. Između svakog su pauze. Između prvog i drugog po 5 minuta. Posle drugog je 15 min. A između poslednja dva 10 min. Školski odmor mali ili veliki „Đaci koriste“ da se spreme za sledeći čas, jedu užinu, za upotrebu toaleta. Veliki odmor je namenjen igranju u dvorištu.

Veliki Brat je njihov učitelj. Kada uđu u školu i sednu na svoja mesta i kada se oglasi Veliki Brat učenicima, svi će morati da ustanu kao pozdrav učitelju. Veliki Brat će im reći „Sedite“. Tek tada će smeti da sednu.

Veliki Brat će prozivati poimence svakog đaka. Svaki đak kada čuje svoje ime treba da se oglasi sa „Prisutan/a“. Ili će prozvati redare da imenuju ko je prisutan a ko ne.

Škola počinje onog trenutka kada se završi prozivanje prisutnih i traje dok Veliki Brat ne oglasi kraj časa. Čas traje 45 min i označiće ga zvonce.

Učitelj ih u svakom trenutku može poslati kod Direktora koji je u ispovedaonici.

Đaci ne smeju da psuju dok su u školi tj dok nose uniformu. Oni učenici koji psuju ili govore ružne reči će biti kažnjeni. A takvo nedolično ponašanje učenika će uticati na njihovu krajnju ocenu iz vladanja.

Svaka tuča i nasilje je zabranjeno i kažnjivo.

Đaci će morati da formiraju školski hor i orkestar i da uvežbaju svoju školsku himnu dana. Njihova školska himna će svaki put biti drugačija. Oni odlučujete kojim redom će pevati koju. To su sledeće pesme: „Brushalter“, „Seksi biznismen“, „Jugoslovenka“ i četvrta pesma po izboru ukućana. Ove 4 pesme će izvoditi pošto se oglasi dugo zvono 5 min pre početka nastave. Učenici koriste svoje slobodno vreme da uvežbaju pevanje i sviranje svake od pesama. Prva himna će morati da se izvede sutra pre početka nastave. Druga himna će se izvoditi sutra uveče pred spavanje. Tj imaju 15 min od trenutka kada se ugase svetla u sobama da se okupe, odsviraju i odpevaju svoju himnu. Treću pesmu izvode takođe pre početak nastave trećeg dana zadatka. A četvrtu iste večeri po proceduri koja je navedena za večernje izvođenje himne.

Svi ukućani moraju da stoje kao u horu, jedan pored drugog u dve vrste. Svi ukućani moraju da pevaju i oni koji sviraju ako im njihovi instrumenti to dozvoljavaju. Jedan đak će biti dirigent. On takođe peva. Dirigent treba da bude onaj koji najbolje poznaje školsku himnu.

Veliki Brat će im obezbediti instrumente. Đaci smeju da sviraju instrumente samo za potrebe izvođenja i uvežbavanja himne. Izvođenje i uvežbavanje školske himne će se smatrati vanškolskom aktivnošću a od nje će zavisti njihova zajednička ocena iz muzičkog.

Đaci moraju da prisustvuju nastavi svaki dan i da rade kontrolne i pismene zadatke. Nema varanja, šaputanja onome ko odgovara, svako radi svoj domaći ali drugarska pomoć u učenju je uvek dobrodošla.

Spavaće sobe se pretvaraju u isključivo žensku spavaonicu i u isključivo mušku spavaonicu. Muški ukućani ne smeju ulaziti u žensku spavaonicu kao što ni devojke ne smeju ulaziti u mušku ni pod kojim okolnostima.

Uspešnost zadatka će se ocenjivati prema tome kako će se đaci ponašati u školi (ocena iz vladanja), njihova uspešnost u nastavi (svaki predmet će biti odvojeno ocenjivan), poštovanje pravila zadatka kao i prema tome kako će naučiti školsku himnu (ocena iz muzičkog). Svaka prosečna ocena mora biti veća od 4.00 da bi zadatak bio uspešan. Takođe ukućani ne smeju da se ogluše o pravila zadatka više od 5 puta po danu. Zadatak se završava u sredu ujutru.

Predmeti koje će đaci imati u školi su: književnost, matematika, likovno, muzičko, fizičko, svet oko nas i engleski. Ukućani ne smeju da padnu nijedan od ovih predmeta. A prosečna ocena svakog mora da je iznad 4,00. Ukućani će svakodnevno biti ocenjivani i ispitivani. Dobijaće domaće zadatke. Takođe, ukoliko učitelj tako proceni određeni ukućani mogu dobiti dopunsku nastavu iz određenog predmeta.

Prosečne ocene a samim tim i uspešnost zadatka ukućani će saznati u sredu ujutru kada će poslednji put biti probuđeni i kada će se poslednji put naći u školskim klupama.

Ovaj zadatak od ukućana zahteva primereno ponašanje, uzornost, drugarstvo, disciplinu. Veliki Brat će ovim zadatkom smanjiti psovanje u kući Velikog Brata a i uvesti malo reda u navike ukućana. Tokom ovog zadatka će se znati kad se ustaje a kad se ide na spavanje.

Po čitanju zadatka, ukućani će otići u špajz po svoje uniforme i školsku opremu. Ukućani će danas imati tri uvodna časa koji počinju za sat vremena. Ukućani do tada moraju da se podele u muško-ženske parove, dok će poslednji šesti par biti muško-muški. Parovi dele školske klupe i najbolji su drugovi tokom trajanja ovog zadatka.

Vanškolske aktivnosti ukućani provode van unforme (sem kad uveče izvode školsku himnu), igraju se među sobom i sa svojim učiteljom, vežbaju za himnu, uče, rade domaće zadatke i imaju slobodno vreme koje sami organizuju.

Rad, dečja igra i disciplina...


Preuzeto sa stranice Velikog brata.
Zanimljiv je tjedni zadatak!
Slike...
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Izašao je Svet Specijal o Velikom bratu u kojem naravno možete pročitati nešto o Danijelu!
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 14.05.2007. u 14:29 sati.