Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomača: Šleper srušio Dinamo, inspekcija usporava gradnju

Šesteročlana obitelj Ali ostala bez slastičarnice i prihoda
Autor:Dragutin Šantoši

pitomača


Fotografija:Večernji list
U prometnoj nesreći što se dogodila u noći oko 3.30 sati 19. prosinca prošle godine, šleper velikogoričke tvrtke Nilpromet uletio je slastičarnicu Dinamo, dok su u susjednoj prostoriji spavali vlasnik Faredin Ali (62), njegova supruga Đarije (62), sin Šaćir (30), snaha Nazime (30) i unuci Škrćin (7) i Amar (3).
Šleper je polomio vodovodne i plinovodne instalacije, pa se ubrzo i stambeni prostor ispunio plinom. Obitelj je, spašavajući glavu, pobjegla u zimsku noć, a vatrogasci i druge službe brzo su reagirali i spriječili veću tragediju.

Inspektori traže nove dozvole
Građevinska tvrtka Croming iz Pitomače priskočila je u pomoć unesrećenoj obitelji, do sredine veljače uklonjeni su ostaci ruševine, a na osnovi dozvola izdanih u rujnu prošle godine, postavljeni su novi temelji za slastičarnicu. Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište i traži nove suglasnosti i dozvole na koje se čeka više od dva mjeseca.
- Da je išlo kako treba za Uskrs bi slastičarnica već bila gotova. Ovako, ne znam kako ću preživjeti jer već šest mjeseci nemamo nikakvih prihoda. U srpnju će biti 50 godina kako sam u Pitomači otvorio slastičarnicu koju sam nesretno izgubio. Vjerujem u državu i nadam se da će inspekcije imati razumijevanja za moj slučaj i brzo ga riješiti - kaže Faredin Ali, ističući kako je 50 godina svojom slastičarnicom pronosio ime Dinamo, a nitko mu se iz poznatog nogometnog kluba iz Zagreba nije ni javio.
Šteta 800 tisuća, odšteta samo 280 tisuća kuna
- Očevidom je utvrđena odgovornost dvadesetpetogodišnjeg vozača T. Miličevića, koji je tako teško oštetio kuću kamionom da je, zbog sigurnosti prolaznika, ista ubrzo srušena. Vlasnik A. Faredin kaže da je šteta na objektu i inventaru iznosila oko 800.000 tisuća, ali mu je osiguravajuća kuća, temeljem autoodgovornosti, isplatila samo oko 280.000 kuna.
Gubitkom slastičarnice šesteročlana obitelj Ali nije ostala samo bez krova nad glavom, već i bez redovnih prihoda jer su vlasnik, njegov sin i snaha, živjeli od rada u Dinamu. Zahvaljujući pomoći Općine Pitomače obitelj je privremeno smještena u privatnoj kući za koju najam izlazi 1. lipnja, pa obitelj Ali ne zna kuda će dalje?
Večernji list

Post je objavljen 13.05.2007. u 19:05 sati.