Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saanjaa

Marketing

Vježba za predodžbu o vlastitom tijelu

Image Hosted by ImageShack.us Mnoge žene nemaju samopouzdanje u svoj izgled i svoju nutrinu. Mnoge žene imaju iskrivljenu predodžbu o sebi iz tko zna kojeg razloga. Najčešće radi naših muškaraca koji radi svoje primitivnosti, nisu u stanju potaknuti ih da o sebi razmišljaju pozitivno.
O tome da nas pokušavaju iskompleksirati silikonske frajle koje nam se smješkaju sa naslovnica na kioscima, obrađene u Photoshopu, nije vrijedno ni govoriti.

Evo nekoliko jednostavnih vježbi sa stranice www.kampanjazastvarnuljepotu.com.hr za podizanje vlastite svijesti o svom tijelu i samopouzdanje žena:

1. Podsjetite se svega što jeste osim vašeg tijela. " Ja sam… brižna, vrijedna truda, rastem," itd.

2. Prestanite misliti kako su manje bitne stvari odgovor na sve životne probleme. Nosite se s njima i postavite si ciljeve o stvarnim pitanjima u životu - veze, posao.

3. Ljuskama je mjesto na ribi. Pokušajte preći preko njih. Previše ljudi dozvoljava da ljuske upravljaju njihovim životima i kakav će on biti - "reci mi uređaju, kako da se danas osjećam?"

4. Napravite popis stvari koje čekate da napravite kada smršavite (nositi pojas, jesti čokoladne kolačiće, kupovati odjeću, posjetiti stare prijatelje ili obitelj).

5. Počnite radeći dvije stvari na dan koje bi napravili da ste bili mršaviji u prošlosti. Možda ispadne da su to iste stvari koje ponavljate svaki dan već neko vrijeme.Zatim isprobajte riskantnije aktivnosti. Ponašajte se kao osoba kojoj je ugodno u vlastitom tijelu. Promatrajte što će se dogoditi načinu kako hodate, ponašate se i jedete.

6. Prestanite osuđivati svoje tijelo. Ukoliko se nađete kako kritizirate ili razmišljate o debljini, usprotivite se s mišlju "nebo je plavo", koristite prirodne misli da razbijete negativne emocionalne reakcije.

7. Sprijateljite se sa svojim tijelom. Mrzili ste ih i željeli da neki dijelovi vašeg tijela nestanu. Pokušajte s blažom porukom.

8. Riješite se svih odjevnih predmeta koji vam ne odgovaraju. Noseći usku odjeću samo dajete sami sebi potvrdu kako vaše tijelo ne izgleda "dobro".

9. Provedite pet minuta dnevno gledajući svoje tijelo u ogledalo - ne osuđujte. Primjetite obline, duljinu ruku, itd. Udjelite si kompliment.

10. Pronađite načine da "njegujete" samu sebe, nagradite se s nečim osim sa hranom.

Osobno bih dodala još i MISLITE POZITIVNO!
Kada vas napusti "ljubav vašeg života", ne patite!
Pomislite kako je baš dobro novo saznanje koje ste dobili - više nikada ne birajte takvog da ga nazivate "ljubavi" !!!

Pusa svim pametnim, dobrim i dragim ženama, kojima cilj života nije kvalitetna udaja i materijalna korist, koje ne žive na račun drugih, koje su bogate znanjem i duhom i kojima nije žao pokazati emocije i po cijenu da im se ne vrate. To su tek prelijepe žene.
Jer Ljepota je iskrenost, otvorenost i svjesnost.
Ljepota je u očima promatrača, ali je važno opaziti svu tu nevidljivu energiju koju lijepa žena dijeli i komunicira bez smetnje, treme i straha od posljedica.



Post je objavljen 13.05.2007. u 22:54 sati.