Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

U HELSINKI CRNOGORCE ISPRATIŠE KAO OVCE!

OPISAO JE TEKSTOPISAC MILAN PERIĆ ISPRAĆAJ U HELSINKI PRVOG CRNOGORSKOG PREDSTAVNIKA NA “EUROSONGU” STEVANA FEDIJA

Image Hosted by ImageShack.us

Proteklu sedmicu, bez mnogo konkurencije, obilježila je groznica u vezi sa pjesmom "Evrovizije" i odlazak našeg predstavnika Stevana Fedija na to prestižno takmičenje.
Iako se na javnim nastupima malo pričalo o tome, crnogorska javnost je svjesna da se nešto čudno dešava u vezi sa našim predstavnikom, jer ništa nije ukazivalo na euforiju oko promocije pjesme i ispraćaja našeg predstavnika u Evropu, kao što je to bio slučaj kada smo u Evropu pratili grupu "No name".
Za razliku od ispraćaja “bezimenih”, ovogodišnjem predstavniku gotovo da niko nije poželio srećan put. Organizator RTCG je za ovu svrhu izdvojio vrlo mali budžet, koji je nakon snimanja spota i angažovanja stiliste znatno smanjen.
Bilo kako bilo, muzička "delegacija" Crne Gore u najmanjem mogućem sastavu Stevan Fedi, Slaven Knezović, Svetlana Raičković, Neda Papović, Marko Perić i Jovan Ćoso, otputovala je u Helsinki prošle srijede redovnom avio-linijom!
Za tektopisca Milana Perića u zvaničnoj delegaciji nije bilo mjesta, kao ni za nekoliko članova benda, koji su Fedija pratili na "Montenegrosongu". I pored toga što kao tekstopisac nije uspio da uđe u "paket", Perić je ipak sam pronašao način da otputuje u Finsku.
"Nikad nijesam bio ovako raspoložen pred put, iz prostog razloga što država Crna Gora uopšte nije stala iza ove pjesme. Niko, ama baš niko nam nije pomogao, ja putujem praktično inkognito, znači država se nije sjetila da meni, koji sam četiri puta pobjeđivao na domaćim izborima i išao na 'Evroviziju', ukaže povjerenje."
Perić je ponovio da je do sada imao uspjeha i da se ni ovog puta neće vratiti poražen i izrazio je nadu da će neki dobri ljudi, koji znaju šta je to dobra muzika, podržati našu pjesmu.
"Da u Helsinki ide Stoja, dali bi bar tri miliona, a nas jadne Crnogorce ispratiše kao ovce!"

SPAS U POSLJEDNJI ČAS
Sponzori su izostali, a razočarani učesnici nijesu ni razmišljali o manje bitnim stvarima, kao što su detalji sa nacionalnim obilježjima.
Naime, ni RTCG ni članovi ekipe nisu uspjeli da obezbijede nekoliko zastava/barjaka koje bi ponijeli sa sobom u Finsku. Požalivši se jednom prijatelju, koji je u kontaktu sa gradonačelnikom Podgorice, za Fedija je dva dana pred polazak obezbijeđeno nekoliko zastava, ali i majice, posebno šivene za svakog člana, kao i još nekoliko manjih nacionalnih suvenira.

UZ “NO NAME” STAJALA ČITAVA CRNA GORA
Ako se vratimo samo dvije godine unazad, sjetićemo se pobjede podgoričke grupe "No name" u izboru za nacionalnog predstavnika na "Eurosongu" i scenarija koji je bio potpuno drugačiji.
Ubrzo nakon pobjede "bezimenih momaka" na festivalu "Evropesma/Europjesma" okupila se oko njih mnogobrojna ekipa, koja je preuzela stvar u svoje ruke i za tren su bili angažovani najbolji stilisti, frizeri, šminkeri, osmišljena je koreografija, pa uz svesrdnu pomoć medija momci uspijevaju da osvoje simpatije cjelokupnog stanovništva.
Svi mediji, sponzori i država bili su okupljeni oko tih pet momaka koji su 2005. godine na najreprezentativniji način predstavili Crnu Goru i u oštroj konkurenciji, po procjenama najjačoj u istoriji "Evrovizije", osvajaju sedmo mjesto. Tada je iza grupe "No name" stala i nacionalna turistička organizacija kao i Ministarstvo turizma, pa je bez problema obezbijeđen čarter let za Kijev, a delegaciju je činilo više od trideset ljudi među kojima je bilo desetak novinara crnogorskih medija.


Ja ne kužim kako netko može biti takav da ne da novce za cijeli bend.
Ma dobro je Perić i rekao:Da u Helsinki ide Stoja, dali bi bar tri miliona.
Ma j****** i narodnjake! To se ni ne može nazvati glazbom...to je obično smeće! Oprostite ako će se netko uvrijediti,ali ja ih mrzim. Svatko ima pravo slušati šta hoće,ali svatko ima pravo i na svoje mišljenje.
Da se radilo oko organizacije i još nečega Faddy bi prošao i bolje...ali to vrijedi i za Hrvatsku.
Kad sam čula koje su budalaštine od pjesama ušle u finale...eeeeeee...pa šta Europa sluša?! Ima i dobrih pjesama,ne može se reć,ali neke...a joj... Pa ja bi naprimjer prije poslala u finale Hrvatsku i Crnu Goru nego naprimjer Gruziju,Bugarsku,Tursku...ili nekog četvrtog...
No...neću se ja puno s time opterećivati...to je sve politika...a ja ju ne volim!


Post je objavljen 12.05.2007. u 12:50 sati.