Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnibiseri

Marketing

Nema Juge al' ima Jugoslavena

Telefon: Ring…ring…ring!
Ja: Molim.
Kolega: Sto se to desava u tvom susjedstvu?
Ja: Mislis na mom odjelu?
On: Ma ne, mislim u susjedstvu tvog doma.
Ja: Pa nisam bas sigurna o cemu ti?
On: Mislim na teroriste koji zive u blizini tvog grada.
Ja: Mooliiim?!
On: Hajde pogledaj CNN internet stranicu pa me nazovi natrag.
Ja: OK. Cujemo se za 10tak min.

Po savjetu kolege to i napravim. S velikim iznenadjenjem vijest o teroristima iz bivse Jugoslavije je na prvoj stranici… “Breaking News”. Digla mi se kosa, pa sam poslije morala brzinski do toaleta da sredim frizuru. Strasno mrzim kad vidim neke lose vijesti vezane za ljude iz bivse Juge a pogotovo kad je to u kontekstu terorizma. Istovremeno se osjecam kao krivac jer sad vec svi znaju odakle sam pa ce da me zapitkuju gluposti, a ja cu nekako morati da se opravdavam i da se na neki nacin distanciram od doseljenika ili ilegalaca iz stare zemlje. Nazalost mnogi jos uvijek svrstavaju Hrvatsku, Bosnu, Srbiju i ostale teritorije u istu kategoriju, pa cesto koriste izraz bivsa YU kad se radi o ljudima iz tih krajeva. Tako ja s vremena na vrijeme moram da pojasnim stvari a to bas i nije lako jer amerikancima jos uvijek nije jasno kako se tako mala zemlja mogla raspasti na jos manje dijelove, a kad uz to spomenes sve razlicite nacije, tek im onda nista nije jasno. Potvrdno klimaju glavom kao da kuze a u ocima im citam zbunjenost. Dodje mi da vristim…JUGOSLAVIJA VISE NE POSTOJI. Jos nekad iz sale znam reci “Jugoslevia” i da smo svi bili samo jugo slaves (robovi).
Nego da se vratim ovim teroristima. Vjerovali ili ne, tri tipa s Kosova, koji se predstavljaju kao etnicki Albanci s prostora bivse YU, su neko vrijeme proveli u susjednom gradu kao ilegalci i povezali se sa nekim istocnjacima koji su ih ucili JIHAD (sveti rat). Njih trojica i jos nekoliko arapa su trenirali sa oruzjem pa su to zabiljezili i na videokazetu uz pucnjavu i viku….”dole Amerika, smrt zapadu, Alah uegber”. Onda su idioti odnijeli tu kazetu na presnimavanje pa je tako FBI saznao za snimke, infiltrirao grupu zlocinaca, otkrio njihovu namjeru da napadnu Fort Dix (vojna baza u New Jersey) i potom ih sve pritvorio. Sudjenje ce da slijedi. Samo da se opet neke grupe nu budu zalile kako maltretiramo jadne teroriste. Od takvih vijesti mi odskoci svaka dlaka pa je popravak frizure obicno bezuspjesan
Apsurdna je sama pomisao da je njih sestorica planiralo obaviti napad na veliku vojnu bazu koja ima vise oruzja i obrane nego Irak. To je jos samo jedna potvrda da religija zatupljuje ljude. Oni su spremi da u ime alaha daju svoje zivote zlonamjerno i bez razmisljanja.
Ova najnovija prica je dokaz kako obicni ljudi, (soferi, radnici u piceriji, zidari….to su im bila zanimanja), mogu da rade na zlobnim planovima dok vas u prolazu ljubazno pozdravljaju. Opasnost vreba iz svakog kuta….
namcor

Post je objavljen 12.05.2007. u 17:35 sati.