Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/esf

Marketing

EUROSONG - finale




Očekivano, Hrvatska je zapela u polufinalu, nadam se samo da kad napokon vidimo bodove nećemo biti previše razočarani. A i nadam se da smo nešto naučili za slijedeće godine :-)
krenimo s finalistima!

1. BOSNA I HERCEGOVINA
Večeras će na Helsinšku pozornicu prva izaći BosanskoHercegovačka predstavnica Marija, koja će nam otpjevati RIJEKU BEZ IMENA. Radi se o lijepoj baladi, laganoj. I riječi su jako lijepe. Pjesma u mnogome podsjeća na prošlogodišnju uspješnicu Lejlu... Od ritma do teme... Ovakve promjene ritma su uvijek dobro došle pa želim Mariji puno sreće i što bolji plasman!

ocjena: 10/12
predviđanje: top 5


2. ŠPANJOLSKA
A sada: corrida ! D'NASH pjevaju za Španjolsku koja je zadnjih godina imala stvarno loše pjesme, posebno zadnje dvije za redom. Nadam se da će im D'NASH osvjetlati obraz makar se radi o formi pjesme koju smo 100 puta čuli, posebno od Španjolaca, a i up tempo pjesama ima puno. Međutim dečki su jako popularni po kladionicama... što u konačnici ne znači ništa... pjesma se zove I LOVE YOU MI VIDA .

ocjena: 8/12
predviđanje: 6-10


3. BJELORUSIJA
Izuzetna izvedba u polufinalu obećaje nam dobre nade za finale. Koldun je donio magiju na esc pozornicu ali i više od toga: izvrsno je otpjevao, a scenska izvedba je bila besprijekorna! Mislim da on ima jako dobre šanse, ako ne pobijedi bit će to politički razlog! WORK YOUR MAGIC, Koldun!

ocjena: 12/12
predviđanje: top 5





4. IRSKA
Irska je sedmerostruka pobjednica... Oni rijetko pošalju lošu pjesmu. Ovo nije jedna takva. Primjerena je Irskoj, keltski sound koji je tipičan za Irsku i i bend je takav. Može li pobijediti ne znam. Svakako se razlikuje u mnogome od ostalih pjesama, koje su up tempo a ova je više za upalit upaljače. THEY CANT STOP THE SPRING! Slažem se!

ocjena: 12/12
predviđanje: top 5




5. FINSKA
Finci opet deru po rocku... LEAVE ME ALONE kaže njihova predstavnica Hanna, mislim da domaćinstvo neće igrati veliku ulogu, a ovakvih pjesama ima još puno na ESC.

ocjena: 8/12
predviđanje: 6-10






6. MAKEDONIJA
Naša bivša sugrađanka Karolina ima lijepu pjesmu MOJOT SVET u kojoj pjeva o savršanom svijetu koji je - glazba. Izvedba u polufinalu bila je super, malo glas nije bio najčišći ali ju je publika prihvatila... Međutim konkurencija je jaka...

ocjena: 10/12
predviđanje: 11-15




7. SLOVENIJA
Nakon FYRoM slijedi jedna susjeda: Slovenija. Najavni filmić u polufinalu bio joj je super. A sama pjesma i pjevanje briljantno... Prateći vokali su bili jednako tako - briljantni. CVET Z JUGA je i pjevna i plesna pjesma! Koreografija je pak - podbacila... Oni se na taj ritam nisu ni pomakli. Zato im predviđam lošiji plasaman. Da je koreografija nešto bolja imali bi mislim više šanse. Za Sloveniju ipak jako puno je ući u finale jer posljednje tri godine tamo nisu bili. A mi jesmo.
ocjena: 12/12
predviđanje: 6-10


8. MAĐARSKA
Mađarska Janis Joplin alias Magdi je blistala u polufinalu na autobusnoj stanici s koferom. Ova pjesma će se svakako slušati i nakon ESC-a ali ne vjerujem da će ići do kraja. Ako da bit će to prva pobjeda za Mađarsku, i još jedna predivna pobjednica :-) UNSUBSTANTIAL BLUES.

ocjena: 12/12
predviđanje: 6-10




9. LITVA
Ovu pjesmu imena LOVE OR LEAVE, koja se kvalificirala izravno moram priznati nisam baš najbolje upamtio, nisam je často slušao. Pjesma nije loša ali mislim da joj fali "ono nešto" samo ne znam što... Litva je jedina od Baltičkih zemalja koja nema pobjedu. S ovim ne vjerujem, ostaje da vidimo.

ocjena: 5/12
predviđanje: 20-24



10. GRČKA
Grci opet šalju nekog Sakisa Rouvasa. I ritam je isti. Pa skoro i riječi. YASSOU MARIA je pjesma na kakve smo od Grčke već i navikli... Ili od Cipra - svejedno! To pak ne znači da neće napravit faeštu u dvorani i da neće svi skakat i plesat na Mariu :-)

ocjena: 8/12
predviđanje: 16-20




11. GRUZIJA
Prvi put na ESC-u, samouvjereno kao da su tamo godinama. Kao što sam i najavio - Gruzija je pobrala simpatije a bome i glasove i našla se u finalu. Odlično otpjevano, makar i dalje ostajem pri dojmu da u toj pjesmi ima previše deranja...

ocjena: 10/12
predviđanje: 11-15




12. ŠVEDSKA
Vjerojatno najluđi pobjednik Švedskog Melodien festivala ali ne i sudionik ESC-a, ipak, ove godine ima previše frikova. Ova je grupa jedna od takvih. Totalno ludi s pop pjesmicom, koja govori baš to - da su ludi iliti THE WORRYING KIND. Slove za favorite ali vidjeli smo da to ne znači baš ništa... Ipak, Švedska je uvijek favorit!

ocjena: 10/12
predviđanje: top 5



13. FRANCUSKA
Pod brojem 13 (sretnim nadam se) nalaze se Les Fatal Picards s pjesmom L'AMOUR A LA FRANCAISE . Dakako da govore o francuskoj ljubavi a pjevaju na franglish jeziku tj izmiksali su francuske i engleske riječi što je dodatni plus. Pjesma je zabavna, ima ritma, dečki samo naprijed!

ocjena: 12/12
predviđanje: top 5 (ako ne 1)



14. LATVIJA
Nakon jedne odlične pjesme ide jedna još odličnija, Latvijci i QUESTA NOTTE. Latvijci pjevaju dosta dobar talijanski, izgledali su i pjevali jako dobro u polufinalu, dečki, puno sreće za finale. Glasine kruže da su u tom polufinalu bili prvi. Moji prvi favoriti svakako!

ocjena: 12/12
predviđanje: 1.




15. RUSIJA
Ova pjesma se isto automatski kvalificirala. Isto tako nisam je puno slušao, nekako mi nije sjela... Srebro pjeva SONG #1. Ostaje da vidimo...

ocjena: 5/12
predviđanje: 21-24







16. NJEMAČKA
Njemačka je big 4 i samim time u finalu. Prvi put nakon dugo vremena pjevaju na njemačkom, što je hrabro i za svaku pohvalu :-) FRAUEN REGIRE'N DIE WELT kaže nam njemački Roger, a koliko će time natjerati ženski dio poblike da mu dade bodove ostaje da vidimo u finalu...

ocjena: 10/12
predviđanje: 6-10






17. SRBIJA
Srbija je isto favorit. I to s pravom. Pjesma je super, riječi su super i cijela je na srpskom jeziku što je jako pohvalno ali i hrabro. Mene je osobno u polufinalu razočarala koreografija... Marija, ako te je dečko ostavio nije kraj svijeta, ne moraš imat korografiju ko da je sprovod. A takva je bila.

ocjena: 12/12
predviđanje: top 5




18. UKRAJINA
Ova DANCING LASHA TUMBAI poskočica s primjesama polke ne zaslužuje ni komentar ni išta. Jednostavno grozno. A i predstavlja ih valjda najgrozniji transvestit kojeg sam vidio u životu! Nadam se da će se favoriziranost u njihovom slučaju pokazati pogrešnom!

ocjena: 3/12
predviđanje: 21-24




19. UK
A nakon Ukrajine nešto što se može jedva prežvakati: FLYING THE FLAG (FOR YOU. Hvala Scooch za mene ne treba! Vengaboys drugačijeg imena i ružnije odjeće koji glume pilote i pjevaju glupu pjesmu... Nadam se da UK tradicionalno neće dobit bodove.

ocjena: 6/12
predviđanje: 16-20




20. RUMUNJSKA
Još jedan izravan natjecatelj i isto tako ne baš briljantan. Cijelu stvar nisam baš najbolje shvatio... Mene osobno podsjeća jako na multilingualnu verziju pjesme Volin ja s naše Dore. Nisam ni izbrojio koliko jezika koriste! LIUBI LIUBI I LOVE YOU. Zove se Rumunjska uzdanica... Treba nam hitno 2 polufinala!!

ocjena: 7/12
predviđanje: 11-15



21. BUGARSKA
Bugarska WATER ili voda se probila suvereno kroz polufinale i ima sve šanse biti jako jako visoko. Oni su dali sve od sebe, a vjerujem da će tako biti u finalu - zasluženom! Eltisa je sve odpjevala točno, bez zamjerke, stvarno!

ocjena: 12/12
predviđanje: top 5




22. TURSKA
Ovu pjesmu želim što prije nakon ESC-a zaboraviti i zato ne bi hito da pobijedi... Makar očito je da će vrlo visoko kotirati. Turski George Michael je posao odradio solidno osim što je koreografiju pokupio od njihove nedavne pobjednice Sertab Erener! Kenane, drž se... (dalje od pobjede :-)

ocjena: 7/12
predviđanje: 11-15



23. ARMENIJA
Evo nam Hayka iz Armenije s jednom lijepom monotonom baladom ANYTIME YOU NEED Svaka zaslužuje šansu pa tako i ova... Isključujem joj pobjedu zbog političko - ekonomskih razloga, a bolji plasman... možda...

ocjena: 8/12
predviđanje: 11-15





24. MOLDAVIJA
I posljednja pjesma je iz polufinala. Natalia je blistala u polufinalu, pjesma je snažna a vjerojatno su svi primjetili njezin preniski izrez hlača :-) Meni su u cijeloj priči najbolje bile boje na pozornici. WOW. Osim toga cura stvarno ima glasa, nema što... Ukupan dojam jako pozitivan, ipak u pobjedu sumnjam zbog istih razloga kao i kod Aremnije...

ocjena: 10/12
predviđanje: 6-10


MAY THE BEST SONG WIN LET THE SHOW BEGIN!mah




Post je objavljen 11.05.2007. u 11:22 sati.