Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ponekadjemanjevise

Marketing

UČENJE :) HEHEHE! :)

Pravo je vrijeme za – učenje!
Možda ti se čini još prerano za neke 'ozbiljnije aktivnosti' jer uvijek učiš u zadnji tren, no kraj školske godine se približava i upravo je sada vrijeme da počneš ozbiljno grijati stolicu i pohvataš dobre ocjene.
Učenje je glavobolja za mnoge, ali znaš onu staru – što se mora, nije teško! Napravi plan za uspješno učenje, a kad ti sve uđe u rutinu, bit ćeš sretan i zadovoljan. Prati ovih pet pravila i učenje ti neće biti mučenje, već nešto što ćeš raditi s puno više žara.

1. NEMA TELEVIZIJE!

Ovo je jedno od glavnih pravila i vrlo je jasno – nema televizije! Naravno, to ne znači da TV moraš izbaciti kroz prozor, ali mora biti ugašen kad god učiš! Nema veze i ako ti učiš u svojoj sobi, a televizor trešti u dnevnom boravku – opet ga isključi.

2. RADIO JE OK!

Iako ti tata možda zanovijeta da sigurno ništa ne naučiš ako ti je radio upaljen, mnoge studije su pokazale da tinejdžeri koji imaju lagano upaljen radio s omiljenom vrstom glazbe zapravo bolje uče! Stoga, pusti ono što voliš, ali neka potiho svira kako bi se mogao bolje koncentrirati na ono što učiš, a glazba neka bude tvoja motivacija.

3. UČI U ODREĐENO VRIJEME!

Probaj učiti svaki dan u određeno vrijeme i o tome obavijesti svoje ukućane i prijatelje, da znaju da ti ne smiju smetati. Tinejdžeri često za učenje kažu: 'Ma, to ću kad završim ovo, pa kad završim ono...' i tako se odgađanje vrti do navečer kad više nemaš snage ni za što. Dakle, odaberi vrijeme za koje znaš da ti mozak dobro upija nove stvari (kad je odmoren!), a nakon toga radi što te volja.

4. ODREDI PRAVILA TELEFONIRANJA!

U vrijeme učenja isključi mobitel ako ga imaš i kaži prijateljima i rodbini da te ne zovu na fiksni u to vrijeme. Naime, bitno je da učenje ne prekidaš svako malo zbog SMS-anja ili čavrljanja preko telefona. Za to ćeš imati posve dovoljno vremena kasnije kad završiš s poslom.

5. STVORI UGODNU RADNU ATMOSFERU!

Nađi kutak u kući u kojem ćeš učiti. Najidealnije bi bilo da je to tvoja soba, a nemaš li je, uredi mirni kutak u nekoj drugoj prostoriji stana ili kuće. Osiguraj si dovoljno svjetla (pazi na oči!), ispravne olovke, papir za bilješke, knjige, rječnike i sve ostalo što ti treba. Na vrata stavi oznaku 'NE SMETAJ!', a na stolu nemoj držati ništa što ti previše odvlači pažnju (npr. razne slatkaste figurice koje te podsjećaju na simpatiju, crtane stripove i slično)...

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 10.05.2007. u 22:11 sati.