Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/heartsong

Marketing

sreća


Znate li recept za sreću..?

Ne znam ni ja, moram priznati... Voljela bih znati doduše.... Voljela bih znati kako u svakom trenutku biti svjestan s čim si blagoslovljen. I to duboko svjestan.

Znate onaj rijedak osjećaj koji vas preplavi u jednom trenutku i shvatite koliki ste sretnici?

I onda shvaćate da sve što vam treba već imate.

Teško mi je u zadnje vrijeme razmišljati o Bogu. Čini mi se dalekim. Tako stranim. Tako hladnim. Kao da sam razdvojila od najboljeg prijatelja. Ali još osjećam njegovu ljubav. Rjeđe. Ali je tu.

Znam se zapitati. U zadnje vrijeme sva moja vjera se svela na obnašanje dužnosti vjernika. Ovo smiješ. Ovo ne smiješ. Ovo moraš. O ovom ne bi trebala razmišljati. O ovom ne bi trebala raspravljati. Sva moja iskustva Boga odjednom su beskorisna svijetu. I dio mene je pomislio da su beskorisna i meni. A šta sam ja bez njih?

Šta smo svi mi ako radimo sve što kršćanin treba raditi ako pritom prestanemo osjećati Boga?

I to me dovodi do pitanja. Dali će me dobar kršćanski život dovesti do Boga ili će me Bog dovesti do dobrog života?

Možda se pitanje čini glupim... Ali razmislite. Sve što činimo za Boga.... A zaboravljamo njega pritom. A kad ga osjećamo, kad osjećamo njegovu blizinu sve ono što moramo činiti odjednom je lakše od pahuljice snijega...

Braćo... Osjetite ga... Osjetite ga kako vam govori da ste vi njegovo ljubljeno, preljubljeno dijete... Kako vam izjavljuje ljubav na tisuće načina. Kako se smije i tuguje s vama... Kako vas ljubi svakom trunkom svoga beskrajnog božanstva.

I ništa više neće biti teško. Sve će prepreke u nama samima nestati. Jer ćemo znati za koga to činimo. Jer ćemo znati koga gledamo u očima bližnjih kojima bi trebali pomagati. Jer ćemo znati smisao kada ga onaj kraj nas izgubi. Jer ćemo imati snage boriti se protiv svijeta, sami. Jer ćemo znati da nismo sami.

E to je sreća... Spoznanje da nismo sami. Kao što je Isus spoznao da nije sam u zadnjoj noći svog života. U njemu imamo snage da vjerujemo do kraja...

Braćo, bacimo mu se u zagrljaj...

Post je objavljen 10.05.2007. u 22:18 sati.