Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
Jesam li napokon shvatio? :) vs Čarape :D
.

Najdraži moji, ovo bi trebalo biti smiješno, ali nije :D

Prije neki dan sam prvi put otkad pamtim ujutro navukao čarapu prvo na desnu, a tek onda na lijevu nogu! Do tog trenutka nisam ni znao da uvijek, baš svako jutro prvo navlačim čarapu na lijevu, pa tek onda na desnu nogu!

Postoji satori, ZEN prosvljetljenje u kojem leži spoznaja, pomirba sa samim sobom i okolnostima u kojima se tvoje tijelo i svijest nalaze. Osjećaj je to u kojem se spontano držiš osnovnog ZEN principa, svijesnosti trenutka.

Svijesnost trenutka je znak da proživljavaš stvari upravo sada, da si tu gdje jesi, da tvoja čula primaju podražaje a ti si ih svijestan, a ne da mislima uvijek plutaš negdje drugdje...u budućnost, ili pak tamo gdje bi trenutno želio biti, ili, ne daj bože, u prošlost!

Čitav taj dan kad sam krivim redosljedom navukao čarape nešto mi je bilo naopako! Uopće nisam bio sretan što mi je glupava svijesnost trenutka nepozvana proradila baš tog pospanog jutra - toliko mi se sve tog dana činilo naopako da sam jednom trenutku skoro skinuo cipele i premjestio čarape! Nisam to učinio već sam jednostavno pregrmio dan!

Sljedeće jutro najdraži moji shvatio sam da sam opet 'krivo' navukao čarape. I skužio sam zašto sam tako napravio!

Kao što znate, opet svakodnevno satima vježbam bilijar. Prije svakog udarca prvo stavim desnu nogu naprijed. Taj 'korak' mi je postao toliko udomaćen da i kad navlačim čarape prvo stavim desnu naprijed! I to mi više nije neobično već skroz logično, pa mi taj drugi dan (i sve dane nakon njega) kad sam navukao čarape 'krivo' više ništa nije bilo naopako i čudno :-)


A htio sam pisati o tome jesam li napokon shvatio kakve mi žene odgovaraju i koje sve modove druženja sa ljudima prakticiram u životu. Očito ću to morati neki drugi put, večeras ili sutra, najdraži moji :D


Vaš Ddadd :)


Post je objavljen 10.05.2007. u 12:09 sati.