Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Baby news

Danas sam imala prvu posjetu doktoru. Uspjela sam preko dobre štele dobiti jednog od najboljih doktora u ovom području i stvarno sam bila oduševljena. I doktor i njegovo osoblje su bili predivni i ljubazni. Ovdje se inače veoma pazi na ljubaznost, ali do sad stvarno nisam vidjela ljepše ordinacije (u čekaonici je pored uobičajenih TVa i raznih magazina čak bio i jedan iMac), bolje organizovanosti i uljudnijeg osoblja (bez imalo one glupe lažne ljubaznosti).

Sve vijesti koje sam dobila su dobre vijesti. Sutra je 8 sedmica maloj bebi, a termin je 22. decembra. Sve se odvija baš onako kako bi trebalo, ma sve je super. Čak smo dobili i prve slike bebe. Ma dobro, više to liči na neki mali crno-bijeli kikiriki u ljusci nego na bebu, ali nije nam to nimalo smetalo da ponosno zakačimo obje slike na frižider. A beba je dobila i prvo ime – pinatić (od peanut).

Od doktora su me kući poslali sa kesom (velikom kesom) punom razne literature, pamfleta i svega nečega. Malo sam se isprepadala čitajuću o raznim bolestima za koje mogu testirati, onda me prepala ogromna lista stvari koje treba kupiti za bebu (šef mi je rekao da su amerikanci upravo zbog toga izmislili baby showers da mogu svima dati liste stvari koje im trebaju, pa oni ne moraju ništa sami kupovati), pa lista šta treba da jedem, šta ne treba da jedem… ma imala sam pravi mali information overload.

Takođe su mi rekli da pojma nemam kako sam lucky jer ne povraćam i nemam mučnine. Ali sam zato stalno gladna i po čitav dan nešto jedem. Eto, u zadnje dvije sedmice sam se čak uspjela čitavu kilu udebljati. Gladež mi je neki ova beba :) I stalno mi se spava - kažu da je i to normalno i da će brzo proći.

In other news – u subotu idemo za DC na sedam dana, a semester sam završila with all As.


Post je objavljen 10.05.2007. u 01:14 sati.