Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljenkol

Marketing

Tehnička intervencija u prometu



U utorak, 08.05.2007 u kasnim večernjim satima (23.26 h) zaprimljena je dojava o potrebi izlazka na mjesto saobračajne nesreće radi tehničke podrške (rasvjeta prostora, osiguranje automobila od požara …) te po završetku uviđaja pranje kolnika.
Nesreća se dogodila na ravnom dijelu ulice bana Josipa Jelačića ( Rečka cesta!) kod rasadnika i plantaže jabuka. Na intervenciju su, u 23.35 h, izašla tri vatrogasca i naš“ Dajc“ ! Odmah po dolazku, u 23,40 djelujemo po dogovoru sa djelatnicima 13 policijske postaje Jastrebarsko osvjetljavanjem područja kretanja automobila koji je, nakon gubitka kontrole prešao kanal uz cestu te porušio dio žičane ograde i pokosio nekoliko betonskih stupova, završio prepriječen na sred kolnika . S kotačima u zraku, odnosno na krovu.
Po uklanjanju automobila , odpajanju akumulatora (jedan far je još svijetlio!!) i uokolo razpršenih stvari i dijelova , oprali smo kolnik , te se vratili u spremište. Po popuni vozila vodom i pospremi korištene opreme intervencija je završena 09.05.2007 u 01.30h!
Moj komentar:
Več sam više od trideset godina vatrogasac, bio sam nebrojeno puta na sličnim i puno težim intervencijama, no svaki si puta ponovno postavljam ista pitanja. Zašto? Zašto? Srećom, pa ovaj puta automobil osim fizičkih prepreka nije na svom putu naišao na druge sudionike u prometu, no što bi bilo da je tuda prolazio netko na biciklu, pješice, u automobilu iz suprotnog smjera!!????... Velika je sreća pratila i vozaća koji je, da ne vjeruješ kad vidiš ostatke, završio bez većih posljedica!!! A što da je postao invalid, da je …!!?'


Post je objavljen 09.05.2007. u 08:31 sati.