[tjedniQ]
Utoraq ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
Utoraq ...

Pa što? Bilo ih je u subotu, u nedjelju, neqe čaq i u petaq ... Možemo se poqušati vratiti u tradiciju tjednih izvještaja i utorqom. Jerbo mi se ne radi ništa od onoga što bih trebao raditi. A što bih to trebao raditi? O tome odmah iza podnaslova:

» liQ i nedjelo « Ono što je završeno jesu razni poslovi koje sam arhivirao u folder simpatična naziva "Slave Labor". Dobrovoljno je to bilo ropstvo, da se razumijemo, i ničijom qrivicom doli svojom nisam u njemu završio, ali svejednaqo je izgledalo qao da se niqad iz njega neću izvući. No, sad su napoqon svi Nathani i Martiji i Qlare i Qenovi i Metabaruni poslani na ćorqu i može se misliti što i kaqo dalje. Jer, ovaqo nejde.

Pa sam reqao kaqo neću više raditi Bonellije (iako mi se htjelo prihvatiti redovite serije Martijeve) jer se množe geometrijsqom progresijom, a meni se uz to nekaqo čini da je prosječnom čitatelju tih stripova ionaqo svejedno je li to prevedeno malo bolje ili malo ravnodušnije. Poneqad mi se isto čini i za izvorne scenariste neqih naslova. Zato stop radu na stripovima qoji me ne vesele. Neqa živi "Klara", neka živi "Ken", neka žive "Zekan" i "Spirou", "Spaghetti Brothers" i "Ljubav i rakete", zasad nenajavljeni projekt za "Libellus" (pa ga ni ja ne spominjem, al' pitajte Džuqu) i nenajavljeni za "Fibru". I neqa žive projeqti qoji će ići qroz bibliotequ Q.

(A qoji to ... Ah, znate kaqo je, u ovim se vremenima ne valja istrčavati s informacijama jerbo se izdanja u tili čas poduplaju, a tu si igru mali naqladnik poput Q-a ne može priuštiti. Znat ćete na vrijeme, qad ugovori budu potpisani i materijali u radu. A već sada znate da će biti vrhunsQi i nimalo slični ičemu što ste na hrvatsqom do sada čitali. Jer čemu inače služi Q? Sigurno ne tomu da objavljuje financijsqe uspješnice. smijeh)

Ali mogu najaviti par mojih stvari qoje možete očeqivati do qraja godine. Najprije (to nije qronološka odrednica, ne znam redoslijed qojim će se pojavljivati), tu su qompletni "Svebor i Plamena" (200 stranica, pola od toga u boji, crtali Goran Sudžuka i Matija Pisačić), jedan pravi lijepi omladinski roman u stripu. To će raditi Fibra. Zatim, "Dick Long", albumi II-V (52 stranice živog stripa u svakom albumu, crta Štef Bartolić), to bi trebao raditi Strip-agent, qad Štef jednom donese fajlove. Onda, "Pirati" koje sam crtao sam (osamdeset, a možda i više polutabloa u albumu položenog formata), a koje će objaviti Autorska kuća. Na kraju, u izdanju Mentora, treći album "Borovnice" (ful kolor by Tico, nešto tuševa by Bob). I još jedno tri moje knjige (kritika, znanstveni rad, proza), o kojima - drugom zgodom.

A na stolu su mi dva i pol časopisa na qojima treba raditi. Prvi je, naravno, svima omiljeni Q STRIP čiji će 14 broj biti posve domaći (šira, balqanska definicija domaćeg je ovdje u igri): Ćelanović, Macan, Melentijević, Mrva, Petruša, Solanović, Zograf, Zonjić i možda sam još koga zaboravio. I po prvi put: osam središnjih stranica u qoloru! Cijena? Ista, dakaqo. Q samo vlastitu qožu zna guliti.

Uz Q bi trebao ići i Q 14a. Nakon odlično prodavane ENTROPOLE Ivana Marušića (na zalisi imam manje od 100 qomada, a svi qoji su je pročitali nemilice je hvale, osim jednog eminentnog autora qoji uvijeq qudi ono čemu zavidi pa je to teq pohvala), na redu je prvaq drobocjepnog humora, Filip Kelava i njegov NINĐA. Osam stranica više od "Entropole". Cijena? Ista, dakaqo. Propast ćemo, ali slavno.

Ne-Q projeqt zove se "Hrvatski veliqani" (zezam se, nije sa Q) i kolor je sveščić qoji će se prodavati po šqolama (a možda i qioscima). Ja ga uređujem i poneqad pišem, a izdavač je riječqa Astoria. Prvi broj priča je o kralju Tomislavu, s crtežima Gorana Sudžuqe, i naslovnicom Igora Qordeja, a drugi broj bi trebala biti pripovijest o Janici Qostelić, koju piše Tomislav Šqrljac, a crta Niqo Barun. Još smo masu zanimljivih autora kontaqtirali, ali i o tome drugi put. Ne mogu, a možda ni ne smijem, odmah sve izbrbljati.

Zapravo sam posve dosta brbljao za danas, s obzirom da na svaqom od tih časopisa moram raditi s po jednom ruqom kaqo bi idućeg tjedna bili spremni što za prijelom, što za tisaq. Pa idemo dalje.

Ah,da, samo bitna napomena: šegrt je pronađen! Zove se Josip (Joža, Jusuf) Sršen. Iaqo, razmatram još neqe apliqacije radi mogućih drugih poslova. U svaqom slučaju, hvala svima qoji su se javili.

» linQovlje « Ne zaboravite Strip vesti na novoj adresi: ponedjeljqom moji priqazići, petqom "Volim TV" strip, dnevne vijesti u ostale dane ... Blogov Kolac malo šteqa otkaqo je završio Bestselerov natječaj, ali aqtivirat će se ovaj tjedan ... Qolumbo funqcionira zahvaljujući naprednim opcijama blog.hr-a, a MCN zato piči punom parom. "Blogoreja" je privremeno disqontinuirana.

Od tuđih linqova spomenut ćemo blog Fernanda Relvasa, Portugalca koji već neqo vrijeme živi u Samoboru, a poneqad i crta stripove.

Imate linq? A imate li qlin?

» marQeting « U četvrtaq (10.5) u 17 h u Profil megastoreu bit će promocija triblogije Tatjane Jambrišak i romana "Izvršitelji nauma gospodnjeg" Zorana Krušvara. Predstavljat ću ih ja, u ime izdajičke kuće Mentor. Ima da ste došli, ima da ste qupili prije no ste se doma poqupili.

Do idućeg petqa (khm)!

(mcn)


Post je objavljen 08.05.2007. u 14:01 sati.